Sema Çalışkan Türkiye Şampiyonu oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sema Çalışkan Türkiye Şampiyonu oldu
Haberin Tarihi: 20.1.2015 10:12:00 - Okunma Sayısı:1669 defa okundu.

Türkiye Şampiyonası'nda büyük bayanlar 75 kilogramda Isparta'yı temsil eden Sema ÇALIŞKAN altın madalyanın sahibi oldu.

Sema Çalışkan Türkiye Şampiyonu oldu

 

            11 - 17 Ocak 2015 tarihleri arasında Şanlıurfa İlinde düzenlenen yıldız, genç ve büyük bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda büyük bayanlar 75 kilogramda Isparta’yı temsil eden Sema ÇALIŞKAN altın madalyanın sahibi oldu.

            Türkiye Boks Federasyonu ve Şanlıurfa Valiliği tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası sona erdi.

            GAP Arena Spor Salonu’ndaki şampiyonada yıldız, genç ve büyük bayanlar olmak üzere 3 kategoride çeşitli kilolarda final müsabakaları oynandı.

            Şampiyonanın son gününde büyük bayanlar final müsabakaları sonucunda, 48 kilogramda Meltem Akar, 51 kilogramda Neriman Istık, 54 kilogramda Ayşe Taş, 57 kilogramda Satı Burcu, 60 kilogramda Gamze Başar, 64 kilogramda Çiğdem Kırvaç, 69 kilogramda Gülten Türker, 75 kilogramda Sema Çalışkan, 81 kilogramda Emine Bozduman ve +81 kilogramda Elif Bütün şampiyon oldu. Şanlıurfa’da 5 gün süren şampiyonaya 42 ilde 381 sporcu katılırken, müsabakalarda 36 hakem görev yaptı.

            Finalde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Şanlıurfa’nın çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını, bundan sonra da bunun gibi büyük ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti. Şampiyonaya katılan sporcuların 7 gün boyunca maç saatleri dışında kenti gezdiklerini de belirten Vali Küçük 'Eminim Şanlıurfa sporcularımızın hafızalarında güzel bir yer edinmiştir. Şanlıurfa’ya tekrar gelmek için sebep arayacaklardır. Şampiyonada başarılı olan sporcular dünyanın bir çok yerinde yapılacak uluslar arası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edecek. Bu  şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz' dedi.

            Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç de şampiyonaya 42 şehirden 381 sporcunun katıldığını anımsatarak, burada alınan sonuçların önemli olduğunu söyledi. Mayıs ayında yapılacak genç ve yıldız bayanlar dünya şampiyonasının burada belirlendiğinin altını çizen Gözgeç, "Uzun vadede Şanlıurfa'dan 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek sporcularımızı çıkaracağız. Bu da bu anlamda önemli" şeklinde konuştu.

            Türkiye Boks Şampiyonası Finallerine; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Murat Kocakaya, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız katıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap