Eğirdir’in Ada Ülkesi Sanatçıları Topluluğu “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisi ile Antalya Olimposta!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’in Ada Ülkesi Sanatçıları Topluluğu “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisi ile Antalya Olimposta!!!
Haberin Tarihi: 16.10.2019 13:28:59 - Okunma Sayısı:4676 defa okundu.

Bizim Eğirdir Platformu bünyesinde kurulan Ada Ülkesi Sanatçıları Olimpos’ta Uluslararası Arkeoloji Günü olan 19 Ekim 2019 da “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisine imza atıyor.

 

 

Eğirdir’in Ada Ülkesi Sanatçıları Topluluğu

“Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisi ile Antalya Olimposta!!!

 

Bizim Eğirdir Platformu bünyesinde kurulan Ada Ülkesi Sanatçıları Olimpos’ta Uluslararası Arkeoloji Günü olan 19 Ekim 2019 da “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisine imza atıyor.

Küratörlüğünü ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve BEP Başkanı Çetin MEYDAN, Ressam Keziban Ertuğrul YILDIRIM, Mimar Mehmet Nuri KIVRAK’ın yaptığı sergi Olimposta bulunan Koalao Bungalows İşletmesinde 19 Ekim 2019 günü saat 14:00 de açılacak.

Baş küratör Ressam Keziban Ertuğrul YILDIRIM’ın sorumluluğunda gerçekleştirilen sergi 21 ülkeden 129 sanatçıya ev sahipliği yapacak

Serginin amacı konusunda bilgisine başvurduğumuz ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve BEP Başkanı Çetin MEYDAN, “Binlerce Yıl Önce bir çok mitolojik olaya ve efsanelere ilham veren, birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapan bu tarihi kenti sanatın o güzel dokunuşu ve tınısıyla Dünyanın bir ucundan diğerine sanatın birleştirici gücü ile gündeme getirmek ve Olimpos Antik Kenti için farkındalık yaratmak, tarih, turizm ve doğa üzerine farkındalık yaratmak istiyoruz” açılamasında bulundu.

Meydan, Olimpos civarında birçok başta Olimpos Antik KENTİ, Phaselis Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, antik yerleşimin olması, Çıralı’da olduğu gibi Chimera gibi efsaneye sahip Yanartaş gibi önemli değerlerin bulunmasına dikkat çekti.

 

Sergiye 21 Ülkeden ve 129 Şanatçı katılacak olup katılacak ülkeler şu şekilde sıralandı.

  1. Türkiye –Turkey
  2. Hindistan -India
    3. Norveç-Norway
    4. Ürdün-Jordan
    5. Mısır-Egypt
    6. Kosova-Kosovo
    7. Gürcistan -Georgia
    8. Kuzey Kıbrıs-North Cyprus
    9. Rusya-Russia
    10. Meksika - Mexico
    11. İran -Iran
    12. Azerbaycan Azerbaijan
    13. İtalya -Italy
    14. Cezayir -Algeria
    15. Güney Kore Sout Korea
    16. Arjantin -Argentina
    17. Brazilya-Brazil
    18. Danimarka -Denmark
    19. Ukrayna -Ukraine
    20. Şili-Chile
    21. Kolombiya-Colombia

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap