Türkiye'nin İlk Yerli Üretim Kemik Çimentosu Tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye'nin İlk Yerli Üretim Kemik Çimentosu Tanıtıldı
Haberin Tarihi: 13.11.2019 10:50:49 - Okunma Sayısı:5824 defa okundu.

Türkiye’de ilk kez üretilecek ortopedi ve beyin cerrahi ameliyatlarında kullanılan alcasis kemik çimentosu isimli  tıbbi cihaz ürünü kamuoyuna tanıtıldı.

Türkiye'nin İlk Yerli Üretim Kemik Çimentosu Tanıtıldı

Tabib Farma tarafından Türkiye’de ilk kez üretilecek ortopedi ve beyin cerrahi ameliyatlarında kullanılan alcasis kemik çimentosu isimli  tıbbi cihaz ürünü kamuoyuna tanıtıldı.

Ar-Ge çalışmaları Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde tamamlanan “Kemik Çimentosu Geliştirilmesi” projesi kapsamında Alcasis Bone Cement markası ile piyasaya sunulacak ürünün tanıtım töreni, Gül Petek Sanayi Sitesinde gerçekleştirildi. Törene, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi ve diğer firma temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesinin akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte bünyesindeki yenilik merkezleri sayesinde Isparta’nın sağlık sektöründe de söz sahibi olmasının önünün açılacağını belirtti. Ülkemizin savunma sanayisinde büyük aşamalar kaydettiğini sağlık sektörünün de bu şekilde olması gerektiğini vurgulayan Vali Seymenoğlu, “Ülkemizin dünya sahnesinde tüm sağlık hizmetlerine ve gerekli olan tüm ilaçlara, hizmetin gerektirdiği tüm teknolojilere ulaşmasını isteriz. Bu çalışmalar ile toplum sağlığı önceliğimiz olsun ve ülke olarak sağlık göstergelerimiz en yüksek değerlere ulaşsın." diye konuştu.

Vali Seymenoğlu, ülkemizin genç zihinlere, başarılı yöneticilere ve üniversitemiz gibi çalışan kurumlara ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerinin noktaladı. Açış konuşmasının ardından katılımcılar, firmanın faaliyetlerini gerçekleştirdikleri bölümleri, Tıbbi cihaz üretim tesisi içerisindeki class 10000 temiz oda ve class A  Aseptik dolum üretimi yapılan alanları gezerek üretim süreçleri hakkında hakkında bilgi aldılar. Aynı zamanda üretilen tıbbi cihazın vücudumuzda kalça, omurga ve çene kemiklerinde kullanılabileceği katılımcılara aktarıldı. Firma temsilcileri, yurtdışından ithal edilen bu  ürünün Türkiye’de üretilmesinin gururunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Katılımcılar daha sonra Göller Bölgesi Teknokent bünyesinde bulunan Arjeta Bilişim firması XLOG Ağ güvenlik ve Loglama Sistemi, Plazmatek firması Bilimsel ve Analitik Cihazlar, Danem Süt ve Süt Ürünleri ise Hammadde Olan Dane ile Kefirzadem/KefirDanem tanıtım stantlarını gezdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap