EĞİRDİR DOSTLARI İLE “EĞİRDİR GÖLÜ”, ÇÖZÜM ODAKLI OLARAK ISVAK’TA MASAYA YATIRILDI…Bölüm : 4

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR DOSTLARI İLE “EĞİRDİR GÖLÜ”,  ÇÖZÜM ODAKLI OLARAK ISVAK’TA MASAYA YATIRILDI…Bölüm : 4
Haberin Tarihi: 4.12.2019 08:49:01 - Okunma Sayısı:7907 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

 

EĞİRDİR DOSTLARI İLE EĞİRDİR GÖLÜ”,

ÇÖZÜM ODAKLI OLARAK ISVAK’ TA MASAYA YATIRILDI…

                          Zeki TARHAN – ANKARA

                                            Bölüm : 4

                  ISVAK Başkan yardımcısı, yeminli mali müşavir, Yalvaç’ ın yetiştirdiği duygu dolu şairi Abdürrahim KURUCU;

              EĞİRDİR GÖLÜMÜZ,“BANA BİR ELVER”DİYOR!!!

          Eğirdir Gölümüz;  “Bana Bir El Ver” diyor. Kıyısında yüzen atık plastik şişelerinden, şehrin kaçan sıçrayan çöplerinden, düne kadar arıtmasız kanalizasyonlarından, olumlu olumsuz destur denmeden bağ / bahçe, meyve, buğday zirai ilaçlamalarla zehirlenmesinden, büyük çaplı hortumlarını karnıma sokarak beni yok edercesine çekmekte olduğunuz suyumu azaltmanızdan, artık ben size elveda diyeceğim” diyor, Gözbebeğimiz Eğirdir Gölümüz.

                                             ***                              
        …Ve devam ediyor, Gözbebeğimiz Eğirdir Gölümüz; “Beni canlandırmak için hep birbirinizle konuşmaktan öteye gitmiyorsunuz.” diyor. Yok Valiye açık mektup yazmışsınız yok idare / Devlet hizmette bulunsun diyorsunuz, diyor gölümüz. Ben bunu böyle hissediyorum.

                                              *** 
           Toplantımıza katılan değerli katılımcılar; 06.02.2019 tarihli SDÜ de ISVAK olarak önayak olduğumuz sempozyumda değerli bilim adamları fikirlerini belirttiler. Buna bağlı kitap ve bir manifesto oluştu. Çalıştay’ ımızın açış konuşmasını yapan sayın Isparta Valimiz de; “Eğirdir Gölü’nün önemli olduğu, bunun üzerine hizmetleri arasında bunun da öncelikle var olacağını” dillendiriyordu…

                                               ***

          Çalıştay’ ımızın üzerinden aylar geçiyordu…”Valilikçe hiçbir işe başlamanın olmadığını” belirten  Ekonomist / Yazar, Vakfımızın da basın sözcüsü bürokrat sayın Zeki Tarhan bey; “Valilik makamına iki kez açık mektup” yazmasına rağmen, bir cevap alamadığından bahisle, ben de; ayrıca TBMM iktidar hükûmetinde üç milletvekillerimiz var. Bunların el atmaları, bu hususta  gerekli hizmette bulunmalarını dileriz.
        Bu cümleden olarak;
        Kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede gölün kurtarılması projesinde, yakın vadede hemen yarınki bir günden itibaren:
        Kuruluşlardan hizmet gelene kadar, gölümüzü saran ilçe ve köylerimizde yerleşik halkımız ve yerel yönetim Belediyelerimiz, muhtarlarımız elindeki imkânlarını seferber ederek, gölün kıyısını kirleten yüzeydeki atıkları temizlemeye başlamalılar. Ayrıca Eğirdir Belediyesi, deniz aracı ile devamlı göl kıyılarını ve dahi balıkçı köylerinin haftada bir gün balıkçısını nöbetleşe kıyı temizliğinde görevlendirilmesi seferberliği yapmalıdırlar. Halkımıza her gün şehir hoparlörlerinden gölün kirletilmemesi yönünde anonslar yapılmalı.

                                                ***
          Tabi bunların yanında ilçe ve köylerimizin kanalizasyonları etkin çalışır halde olmalı. Bu bağlamda Yalvaç Kanalizasyon ve arıtma tesisinin 24 saat tam kapasitede elektrik kesildiğinde de jeneratörlerinin devrede olduğunu söylerken, Yalvaç Tabağcılığının da 1975 ve 1980’ ler den bu güne kadar faaliyetlerinin yok denecek kadar üç beş esnafın  sadece küçük  baş hayvan mahsulü dericiliğini, krom veya kimyasallar kullanmadan doğal ürünlerle yaptıklarını söylemeden geçemeyeceğim.
         Orta ve uzun vadede gölün dip temizliği için, devletin kapısını çalmayı da ihmal etmeyelim. Gölümüzün kirletilmesinde; sen/ ben suçu birbirimize atmadan, el ele vererek seferberlikle halletmek üzere beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap