HUMEYNİ'NİN TÜRKİYE'YE GİRİŞİ(!)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HUMEYNİ'NİN TÜRKİYE'YE GİRİŞİ(!)
Haberin Tarihi: 30.1.2015 10:37:00 - Okunma Sayısı:1352 defa okundu.

HUMEYNİ’NİN TÜRKİYE’YE GİRİŞİ(!)

 

            Konu İran ve Türkiye.

            1980’de İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi, dış destekli halk ayaklanması ile yıkıldı. Yerine, demokrasiyi getireceğim diyen ve Fransa’da sürgün yaşayan dini lider Humeyni geldi.

            İran’a Humeyni geldi ama demokrasi gelmedi. Rıza Pehlevi zamanında az çok var olan insan hakları tamamen kaldırıldı. Humeyni ülkedeki insan haklarına son verdi ve şeriat adı altında kendi kurallarını uygulamaya koydu.

            Özellikle kadınlar baskı gördü. İran’da bir kadının tek başına sokağa çıkmaması, araba kullanmaması, saçının telini göstermemesi, iş kurmaması, devlet dairelerinde çalışmaması gibi birçok kurallar kadını eve hapsetmiş durumda.

            Sokak Polisi, İran sokaklarında her gün insan avında…

            Türkiye bu tehlikeyi atlattı.

            Hükümet yetkililerinin ağızlarından çıkanlar Türkiye’nin ne denli büyük bir tehlike atlattığı yönünde. Onlara göre Amerika Pensilvanya Eyaleti’nde yaşayan Fetullah Gülen Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan örgütün başı. Kod adı: Paralel

            Geldiğimiz bu son noktadaki gelişmelerden dolayı Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ile AK Parti hükümetini eleştirme hakkımız var.

            3 Kasım 2002 genel seçimlerinden bu tarafa AK Parti hükümetinin Türkiye temel taşları ile oynadığını; Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaştığını; dinî kuralların topluma dayatılarak laiklikten uzaklaşma gayreti içinde olduğunu her seferinde yazdık çizdik.

            Sayın Tayip Erdoğan başbakanlığında Fetullah Gülen’e övgü dolu sözler söylerken aynanın arkasını neden göremedi? Gülen’in Türkiye’ye dönmesi için çaba harcarken tüm uyarılara rağmen tehlikeyi neden fark edemedi?

Devlet daireleri Gülen yanlılarınca ele geçiriliyor, ülke geleceği karanlık diye az mı söyledik? Bir vatandaş olarak tehlikeyi dile getirdiğimizde bize “Tayip düşmanları” gibi düşüncesizce söylenen yaftalar yapıştırıldı. Tehlikenin boyutunu ve işin bu noktalara geleceğini ve gidişin iyi olmadığını defalarca yazdık.

            Her söylediğimizde bize, tu kaka, denmedi mi?

            Sayın Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan ve ekibinin gözleri ve kulakları o zaman kapalıydı da şimdi mi açıldı?

            Eğer Fetullah Gülen Türkiye’ye gelseydi  Türkiye, Humeyni’nin İran’a gelişi gibi olur, İran’a dönerdi. Neyse ki…

            Her şeye rağmen Türkiye’de laiklik ve demokrasi tehlike altında.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap