TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü: "Hedef ilk 10..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü: "Hedef ilk 10..."
Haberin Tarihi: 2.2.2015 09:51:00 - Okunma Sayısı:2623 defa okundu.

Yeni TKDK İl Koordinatörü Orman Mühendisi Süleyman Gülcü, 12 çağrı dönemi içerisinde 109 projeye 32.5 milyon TL'lik hibe destek verildiğini belirterek "42 koordinatörlük içerisinde 27.sıradayız. Isparta'nın yeri burası değil" diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü: “Hedef ilk 10...”

 

            Yeni TKDK İl Koordinatörü Orman Mühendisi Süleyman Gülcü, 12 çağrı dönemi içerisinde 109 projeye 32.5 milyon TL'lik hibe destek verildiğini belirterek "42 koordinatörlük içerisinde 27.sıradayız. Isparta'nın yeri burası değil" diye konuştu.

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na SDÜ'den transfer edilen Orman Mühendisi Süleyman Gülcü, Isparta'nın 42 koordinatörlük içerisinde 27.sırada olduğunu söyledi. Isparta gibi potansiyeli olan bir kent için bu sıranın çok geride olduğunu belirten Gülcü, hedefini ilk 10 olarak belirledi. TKDK İl Koordinatörü Gülcü, 12 çağrı döneminde 109 projeye 32.5 milyon TL hibe destek yapıldığını açıkladı.

            TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, kurumun kırsal kesimden tanınmamasından yakındı. Prosüdürün ağır olduğu inanışının varlığından da bahseden Gülcü, şu açıklamayı yaptı:

            "TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü olarak istenen düzeyde, beklenen düzeyde değiliz. 42 İl Koordinatörlüğü içerisinde 27. sıradayız. Dağıtılan hibe destek miktarı açısından 27. sıradayız. Hedefimiz bunu 20'nin altına indirmek, ilk 10'a girmek. Bunun için potansiyelimiz var. TKDK'nın desteklemiş olduğu tedbirler ve ilgili kalemler bakıldığında kapasitemiz var. Meyve ve sebze işleme, paketleme ve pazarlama konusunda Türkiye'nin deposu konusundayız. Turizm bölgesine çok yakın konumdayız. Bu potansiyel iyi değerlendirilmeli. Bugüne kadar en çok soğuk hava deposu desteklenmiş. 13 tane soğuk hava deposu yapımına aracılık edilmiş. Yaklaşık 30-35 milyon TL yatırımla yapılan soğuk hava depolarına 17-18 milyon TL hibe destek sağlamışız. Dolayısıyla bizim burada kurum olmamızın başarılı olmasında özellikle yerel medyanın önemi büyük.

            Göreve başlar başlamaz bir çok ilçemize, köyümüze, kasabamıza ziyaretlerde bulundum. Birçoğunun haberleri yok. Özellikle kırsal kesimde haberdar değiller. Prosüdürlerinden korkuluyor. Proje denince insanların önünde çok büyük bürokrasi engeli var gibi algılanıyor. Şunu belirtmek isterim. Buradan proje ile traktör hibesi alan çiftçimiz hemen arkasından başka bir proje sunuyor. Bu zor olsa, prosedür ağır olsa çiftçimizin ikinci bir projeyi koştura koştura getirmez. Burada prosedürün ağır olmadığını vurgulamamız gerekiyor."

            TKDK İl Koordinatörü Gülcü, 12 çağrı döneminde 109 projeye 32.5 milyon TL hibe verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap