ISPARTA SATRANÇ USTASI EĞİRDİRLİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA SATRANÇ USTASI EĞİRDİRLİ
Haberin Tarihi: 10.2.2015 10:12:00 - Okunma Sayısı:1971 defa okundu.

ISPARTA SATRANÇ USTASI EĞİRDİRLİ

 

            Yetiştirdiği 8 yaş gurubu öğrencisi Beren Ünsal Türkiye üçüncüsü. Beren Ünsal bu dereceyle Millî Takım’a girmiş ve Türkiye’yi uluslararasında temsil edecek. Beren’i yetiştiren satranç ustası Eğirdirli.

            Kimden söz ediyoruz? Eğirdirli Ender Yalçın’dan…

            Ender, 1971 Eğirdir doğumlu. Balıkçı Abdullah Demiral’ın büyük kızı Huriye Yalçın’nın ikinci oğlu. Huriye, Isparta DSİ (Devlet Su İşleri)’de şoför olarak çalışan Keçiborlulu Cavit Yalçın’ın eşi.

            Ender Yalçın’la övünüyoruz. Başarıya imza atan her Eğirdirli bizim övünç kaynağımız.

            Torbaya girince eşit olan taşların siyah beyaz kareler üzerindeki görkemli ve düşünsel dansları kendine ikinci meslek edinmiş. Asıl görevi sınıf öğretmenliği.

            2010 yılından önce, bildiğimiz kadarıyla Isparta’da satranç kulübü yoktu. Eğirdirli hemşehrimiz kurdu: Şahparta Satranç Kulübü  (Şah, Isparta’nın parta’sı ile birleşmiş)

            Ender Yalçın aynı zamanda Isparta’nın ilk ve tek uluslararası satranç hakemi. Turnuvalara gönderecek sporcu bulamayan Isparta onun sayesinde beş yıl gibi kısa bir zamanda otuz altı öğrenciyi birden turnuvalara gönderecek seviyeye ulaşmış. Büyük bir çalışma başarısı. Dereceye ister girilsin ister girilmesin, önemli olan amaç. Ender Yalçın bunu başarmış.

            Kutlarız!..

            Ender Yalçın diyor ki, “Uyuyan Güzel Eğirdir 916 metrelik rakımıyla, yedi renkli ve insanı dinlendiren gölü ile adeta bir oksijen deposudur. Eğirdir, düzenlemiş olduğu, yüksek kas gücü gerektiren Uluslar arası Triatlon Yarışmaları sayesinde adını spor dünyasına duyurarak ününü dünyaya taşımıştır. Eğirdir’de de yüksek beyin gücüne sahip zeki yüzlerce genç var. Onların her biri ayrı ayrı değerlendirilebilir. Ben hazırım, yeter ki yeşil ışık yakılsın!..”

            Öğretmen ve satranç ustası Endere Yalçın’ın çağrısına katılmamak elde değil.

            Buradan sesleniyoruz:

            “Konuya ilgi duyanlar birleşiniz!.. Elinizde Ender Bey gibi ender bulunacak bir usta varken ondan yararlanınız!.. Uyuyan Güzel Eğirdir adını, triatlonla dünyaya; futbol, erkekler ve bayanlar voleybol ile yurt içinde duyuruyor.

            Neden satrançla da duyurmasın? Neden briçle de duyurmasın? Hamle sırası bizde!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap