MAREM, İŞLEVSİZLEŞTİRİLİYOR MU?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM, İŞLEVSİZLEŞTİRİLİYOR MU?!!!
Haberin Tarihi: 13.2.2020 17:24:20 - Okunma Sayısı:51044 defa okundu.

MAREM'İN, Hem Teorik Hem Pratik Uygulama Eğitim Alanlarına, Bırakın Toplu Konut Yapılanmasını Projelendirmeyi, Düşünmek Bile Akla Ziyan!!!

BOĞAZOVA’NIN BAĞRINDAN BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞAN VE EĞİRDİR’İN PRESTİJ KURUMLARININ BAŞINDA GELEN MAREM, İŞLEVSİZLEŞTİRİLİYOR MU?!!!

  • MAREM’İN TASARRUFUNDAKİ BOĞAZOVA'DA (500) DEKAR, SERPİL İŞLETMESİNDE DE (500) DEKAR OLMAK ÜZERE TOPLAM (1000) DEKARLIK TARIMSAL ALANDA, TOKİ’NİN 200 KONUTLUK TOPLU KONUTLARI MI YÜKSELECEK?!!!
  • 2017’DE; “BÜYÜK OVALAR” KAPSAMINA ALINAN VE TARIM EKONOMİSİNDE, “TARIMSAL SİT” OLARAK BİLİNEN MAREM'İN, HEM TEORİK HEM PRATİK UYGULAMA EĞİTİM ALANLARINA, BIRAKIN TOPLU KONUT YAPILANMASINI PROJELENDİRMEYİ, DÜŞÜNMEK BİLE AKLA ZİYAN!!!

                                      Zeki TARHAN – ANKARA

           1952’de; Boğazova Bataklığından kurtulup, Elma  Ormanına dönüşen BOĞAZOVAM!!!  Ve Boğazova’nın bağrından bir Güneş gibi doğan MAREM!!! Ne badireler atlattın be  sevgili MAREM!!!  Senden süt aldık, yumurta aldık yıllarca… İstasyona çevirdiler seni, Antalya’ya bağladılar!!! Kapatmaya çalıştılar seni!!! Ama sen, müthiş bir rezistans gösterdin, direndin, ayakta kalmayı başardın!!!

                                                    ***

          Bu satırların yazarı TARHAN var ya; seni İstasyona dönüştürdükleri zaman haykırdı ve içine sindiremediği için, sana hep “ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ” dedi… Bunu hep yazdı, hep çizdi!!!

                                                           ***

         Ülkemizin “ÇOBAN SÜLÜSÜ”,  9.Cumhurbaşkanımız DEMİREL, Isparta seyahatlerinde, helikopterle Antalya’ya uçarken, BOĞAZOVA’nın üstünden geçer ve elma ağaçlarının çiçek açtığı mevsimde, Boğazova’nın görüntüsünü; “Beyaz Gelinliğe bürünmüş” tasvirini yapardı. Ve şöyle övünürdü: "Burası, bir zamanlar Bataklıktı, bu Bataklığı biz kuruttuk. Bakın şimdi ELMA ORMANI.” derdi.

          MAREM; dört duvarı olan bir bina değildi. Bütün çalışanları, doktoralı ve kimi çalışanları da Akademik kariyerli bilim insanlarıydı. Bu insanlar; hem teoriye, hem pratiğe hakim donanımlı,liyakatli insanlardı. Bu insanlar, MAREM’ in tasarrufundaki uygulama alanlarında, meyveciliğin her dalında pratik bilgilerle teçhiz edilmişlerdir ve de teoriyle de taçlandırılmışlardır!!! Bu özelliklerinden dolayıdır ki, ülkemizin dört bir tarafından gerek Tarım İl Teşkilatlarından gelen çalışanlar ve gerekse Üniversitelerimizden yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri, Tez çalışmalarını burada yaparlar, teorik bilgilerini pratikle taçlandırırlar… Yani; bir üçüncü Üniversitemizdir Isparta’mızın. Tüm Laboratuarlarıyla birlikte, (1000) Dekarlık uygulama alanlarıyla birlikte…

                                                       ***

         Etmeyin, eylemeyin, kıymayın “MAREM”imize!!! TOKİ; (200) konutluk Eğirdir’e TOPLU KONUT mu yapacak? Hayhay, yapsın efendim. Buna karşı çıkacak Eğirdir’li bir Allah’ın kulu çıkamaz!!! Çıkmamalı da!!!

        Diyeceksiniz ki; “…Peki nereye yapalım?” Biz de diyoruz ki; “Yer mi yok?!!!” Alın size, hem de Göl manzaralı yerler: BAYBOĞAN SIRTLARI, beğenmediniz mi? Akpınar üstü / Prostanya Antik Kenti altı ve de yine Göl manzaralı / Göle nazır…

       Ne demişti DEMİREL: “…Demokrasilerde çare tükenmez.” 

      YANİ; çaresiz değilsiniz…

            SON SÖZ: DÜNYADA BOĞAZOVA GİBİ VERİMLİ BİRKAÇ TANE OVA VAR!!!         

            İTALYA' NIN " PO OVASI"NDA YETİŞEN ELMA, EĞİRDİR' İN "BOĞAZOVA" SINDA YETİŞEN ELMALARI MIZLA, AB ÜLKELERİNİN SERBEST PİYASA EKONOMİSİNDE, REKABET ORTAMINDA YARIŞ MIYOR MUYDU?!!!

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.2.2020 02:47:49
    MAREM dünyanın tanıdığı en büyük Araştırma Enstitüsü ‘dür.Eğirdir’li bu eserine sahip çıksın.TOKİ idaresi gitsin başka yerde konut yapsın.Bir türlü bitmeyen kooperatif yapılarını bitirsin. Bekir Sıtkı Esendir
Yorum Yap