Son Katılım Tarihi 8 Haziran 2020

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Son Katılım Tarihi 8 Haziran 2020
Haberin Tarihi: 4.5.2020 14:26:14 - Okunma Sayısı:21420 defa okundu.

SAN DECO'nun, mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri için düzenlediği "Duvarın Ötesinde" mimari proje yarışmasının son katılım tarihi 8 Haziran 2020.

"Duvarın Ötesinde" mimari proje yarışmasına

SON KATILIM TARİHİ 8 HAZİRAN 2020

SAN DECO'nun, mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri için düzenlediği "Duvarın Ötesinde" mimari proje yarışmasının son katılım tarihi 8 Haziran 2020.

SAN DECO tarafından mimarlık ve iç mimarlık öğrencileri için düzenlenen, jüri üyeleri arasında hemşehrimiz Y. Mimar Ali Sinan’ın da bulunduğu "Duvarın Ötesinde" mimari proje yarışması ile mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinden yarışma şartnamesinde belirtilen tasarım problemi özelinde çözümler geliştirmeleri beklenmektedir.

Yarışma; serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş mimarlık ve iç mimarlik bölümleri lisans öğrencilerine yönelik proje yarışmasıdır. Kayıt ve katılım ücretsizdir.

Detaylı Bilgiye https://duvarinotesinde.com/adresinden erişilebilmektedir.

 

Yarışma Metni:

Duvar, yüzyıllardır mimari tartışmaların odağında olmakla beraber; Çin Seddi’nden Meksika Duvarı’na, Pink Floyd’un “The Wall” albümünden Berlin Duvarı’na kadar farklı sembolik anlamları da içerisinde barındırır. Engeller koymanın, sahiplik belirlemenin, aidiyeti tarif etmenin, zıtlıkları bildirmenin; ayrışmanın-uzlaşmanın, iç-dış ilişkisi tanımlamanın ifadelerini barındırır.

Mekânın, eylemlerin, gündelik hayatın, kültürün ve kentin biçimlenmesinde önemli kavramsal ve yapısal unsurlardan biri olan duvara odaklanmak ve içeriğini sorgulamak, belki de dünya tarihini değiştirecek Covid-19 pandemisinin insanları küresel ölçekte sınırlarlar içinde izole olmaya yönlendirmesi nedeniyle anlamlı hale gelmektedir. Dolayısıyla bugün mekânı üreten tüm kavramsal ve yapısal araçlar hakkında düşünmek veya sorgulama yapmak için elimizde önemli bir fırsat var. Bu bağlamda, bu yarışma günümüze kadar kavramsal, programa yönelik, yapısal veya imgesel olarak çeşitli anlamlar yüklenilen duvar hakkında yeniden düşünülmesini amaçlar. Duvar hakkında düşünmenin sadece yapısal bir araca odaklanmak anlamına gelmeyeceği; kentsel, kamusal veya özel mekanların ve bunların var edilmesine/tasarlanmasına yönelik kavramsal ve yapısal araçlar üzerine sorgulama yapılmasını gerektirdiği iddia edilebilir. Böylece, mekânı üretmeye yönelik süregelen kavramsal yaklaşımların ve üretimlerin sınırları keşfedilebilir, belki de bunların “ötesine” geçilebilir. Yarışma bu kapsamda tasarımcıları, kentleri, eylemleri, yapıları, imgeleri ve mekanları var eden duvarları, yaptıkları sorgulamanın araçları olarak yeniden tasarlamaya davet etmektedir.   

Yarışma Takvimi:

Yarışmanın İlanı: 27 Nisan 2020
Soru Sorma Son Tarih: 11 Mayıs 2020
Soruların Yanıtlanması: 16 Mayıs 2020
Son Katılım Tarihi: 8 Haziran 2020
Sonuçların Açıklanması: 15 Haziran 2020
Dijital Kolokyum: 20 Haziran 2020

Jüri Üyeleri

Murat Sönmez (Jüri Başkanı), Nesli Naz Aksu, Şaha Aslan, Nihat Eyce, Pelin Gürol Öngören, Aslı Özbek, Ali Sinan.

Ödül

Birincilik Ödülü: 5.000 TL
İkincilik Ödülü: 2.500 TL
Üçüncülük Ödülü: 1.500 TL
Eş değer Mansiyon: 3 kişiye 1.000 TL
Jüri Özel Ödülü: 1.000 TL + Uygulama

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap