BAKA, PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA, PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERECEK
Haberin Tarihi: 20.2.2015 10:28:00 - Okunma Sayısı:1342 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi, Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı kapsamında Isparta, Burdur ve Antalya'da potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimleri verecek.

BAKA, PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERECEK

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alternatif Turizmin Desteklenmesi, Yenilikçi Teknolojiler ve Yenilenebilir Enerji mali destek programlarından oluşan 2015 Mali Destek Programı kapsamında Isparta, Burdur ve Antalya’da potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimleri verecek. Antalya, Isparta ve Burdur’un sosyoekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, mali destek programları kapsamında üç ilde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve özel sektöre toplam 17 milyon TL tutarında hibe desteğinde bulunacak.

            BAKA, potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje hazırlama eğitimleri çerçevesinde; Projenin nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci, uygun maliyetler ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları gibi konularında bilgiler verilecek. Proje hazırlama eğitimleri 25 Şubat’ta Isparta ve Alanya’da, 26 Şubat’ta Burdur ve Manavgat’ta, 27 Şubat’ta da Antalya’da gerçekleştirilecek.

            Konu ile ilgili olarak bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Mali destek programında projelerin yarışacağını belirterek "iyi bir fikriniz olabilir. Ama önemli olan bu fikri iyi bir proje formatına sokup, sunmanızdır" dedi.

            BAKA Genel Sekreteri Özen, şunları söyledi:

            "2015 mali destek programımızı geçen hafta pazartesi itibariyle açıkladık. 17 milyon TL'lik paketten bahsediyoruz. 3 ana başlığımız var. Yenilikçi teknolojiler, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji. Proje yazımı konusunda, projelerin girişi konusunda küçük bir eğitim programımız olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Çarşambadan itibaren 3 şehirde bu programımızı gerçekleştireceğiz.

Antalya bölgemiz içerisinde daha gelişmiş bir il, oluşmuş bir kapasite var. Proje oluşturma kapasitesi var. Gönül ister ki Burdur ve Isparta da bu destekten yararlansın. Hibe programları bir proje yarışmasıdır. Projeler yarışacaktır. İyi bir fikir olsa bile, iyi bir proje formatına getiremediyseniz, o fikri ayağı yere basan proje formatında sunamazsanız diğer projelerin arkasında kalır. Böyle bir risk var. Dolayısıyla sadece iyi fikir yetmiyor, iyi bir proje formatına çevrilmesi gerekiyor. Bizim eğitimlerimiz rehber niteliği taşıyacak ve değerlendirmelerde iyi puan alacaktır."

            Öte yandan Proje başvurularının BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabileceği, 2015 Yılı Mali Destek Programı’na projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin ise 10 Nisan 2015 olduğu belirtildi. Proje dosyalarının son teslim tarihi 17 Nisan 2015 olarak açıklanırken, program hakkında detaylı bilginin Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı http://www.baka.org.tr internet sitesinden temin edilebileceği bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap