MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NURİ OKUTAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NURİ OKUTAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 23.2.2015 12:16:00 - Okunma Sayısı:3734 defa okundu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Isparta Milletvekilliği için Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday adayı olan hemşehrimiz Nuri Okutan bugün gazetemizi ziyaret etti.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI NURİ OKUTAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

 
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Isparta Milletvekilliği için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olan hemşehrimiz Nuri Okutan bugün gazetemizi ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Başkanı hemşehrimiz Osman Yaman ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Okutan, doğup büyüdüğü, bütün sorunlarını bildiği Eğirdir’e ve Isparta’ya hizmet yanı sıra ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunmak, milletimize hizmet etmek amacıyla bu kutsal göreve talip olduğunu dile getirdi.

Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa Valiliği görevlerinde başarılarıyla sürekli ülke gündeminde yer alan, Sakarya Valiliği sırasında YILIN VALİSİ seçilen değerli hemşehrimiz Nuri Okutan’ı kutluyor, başarılar diliyoruz.

Nuri Okutan Kimdir

1962/Eğirdir doğumlu.

Eski adı Gönen Köy Enstitüsü olan şimdiki adıyla Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi' ni bitirdi. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Yönetim-Organizasyon alanında Yüksek Lisans yaptı. Taşova Kaymakam Vekilliği, Harmancık, Bahçesaray, Narman, Kelkit Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı bünyesinde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Siirt, Sakarya Valilikleri yaptı. 7 Mart 2007 tarihinde Trabzon Valiliğine atanmıştır. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Şanlıurfa Valiliği görevine atanmıştır.

1989-1990 yıllarında bir yıl süre ile İngiltere`de Canterbury ve Margate kentlerinde mesleki konularda bilgi, görgü ve dil eğitimi aldı. 1986 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan bir ay süreli planlama yönetimi kursuna katıldı. Yine 1986 yılında 6 ay süre ile planlama uzmanlığı yaptıktan sonra Bitlis Kaymakam adaylığı, Amasya-Taşova Kaymakam vekilliği, Bursa-Harmancık, Van-Bahçesaray, Erzurum-Narman, Gümüşhane-Kelkit ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde 1996 yılında Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1997 tarihinden 17.08.1999 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğü Daire başkanı olarak görev yaptı. 1999 tarihinden 11.08.2000 tarihine kadar Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevini yaptı.

Son olarak Şanlıurfa'da valilik görevinde bulunan Okutan, 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla merkez valiliğine atandı.

Sakarya ilinde eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görülmüştür.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap