Bebekten Sonra Gelen İkinci Mucize: Anne Sütü

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bebekten Sonra Gelen İkinci Mucize: Anne Sütü
Haberin Tarihi: 28.7.2020 11:13:49 - Okunma Sayısı:4477 defa okundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. H. Elif Altınmakas, anne sütü ve emzirmenin faydaları hakkında bilgi verirken "Anne sütü, bebekten sonra gelen ikinci mucizedir" dedi.

BEBEKTEN SONRA GELEN İKİNCİ MUCİZE: ANNE SÜTÜ

Anne sütü,  bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. H. Elif Altınmakas, anne sütü ve emzirmenin faydaları hakkında bilgi verirken "Anne sütü, bebekten sonra gelen ikinci mucizedir" dedi.

Anne sütünün, doğumdan sonra ilk altı ay bebeğin ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşıladığını belirten  Uzm. Dr. H. Elif Altınmakas "Anne sütünün içeriği sabit değildir. Emzirmenin başında ve sonunda farklı içerikte olur. Bebeğin yaşına, fizyolojik durumuna uygun olarak da değişim gösterir. O yüzdendir ki piyasadaki en kaliteli mamaların bile anne sütüne benzerliği sanıldığı kadar yüksek değildir. Anne sütü, bebekten sonra gelen ikinci mucizedir aslında " diye konuştu.

Dr. Altınmakas, anne sütünün üstünlüklerini şu şekilde sıraladı:

- Her zaman yanınızda, steril, uygun sıcaklıkta, maliyeti olmayan ve tam da bebeğinizin ihtiyacına göre şekillenen bir besin.

- Anne sütündeki proteinlerin % 60-80’i biyolojik değeri yüksek olan whey proteini. Bu proteinlerin vücut proteinlerine dönüşüm oranı %100. Bu özelliğe sahip başka bir besinin olmaması, anne sütünü eşsiz yapmaktadır.

- Sindirime yardımcı aktif enzimler içerir.

- İçinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bebeğin daha sağlıklı gelişmesine katkı sağlar.

- Anne sütünün içeridiği koruyucu maddeler sayesinde bebeği birçok hastalıktan (pnömoni, orta kulak iltihabı, ishal, gastrointestinal sistem enfeksiyonları, menenjit, kızamık vs) koruduğu bilinmektedir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirerek egzama, astım gibi allerjik reaksiyonları, nekrotizan enterokolit, obezite, diabetes mellitus ve “Crohn” gibi hastalıkların, çocukluk lenfoması gibi bazı kanserlerin görülme sıklığını azalttığı da bildirilmiştir.

- Bebeğin anne koynunda olması ona duygusal olarak rahatlama hissi yaşatır. Daha kolay uykuya dalar ve kendini daha mutlu hisseder.

Uzm. Dr. H. Elif Altınmakas, emzirme hormonlarının anneyi gevşettiğini ve daha çabuk uykuya dalmasını sağladığını da sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap