İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Haberin Tarihi: 14.9.2020 11:34:56 - Okunma Sayısı:4158 defa okundu.

İlköğretim Haftası etkinlikleri korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl buruk başladı.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İlköğretim Haftası etkinlikleri korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl buruk başladı.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliğine; Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

14-18 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan İlköğretim Haftası kutlamaları Eğirdir'de bugün saat 09:45'de çelenk töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Atatürk Anıtına çelenk bıraktıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mız okundu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Şirinoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 8. sınıf öğrencisi Cemre Naz Akkulak da "Okumak İstiyorum" isimli  şiirini okudu.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Esra Şirinoğlu konuşmasında şunları ifade etti: "Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum. İlköğretim Haftası nedeniyle, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılmaktadır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, akıl ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır, insanın yetiştirildiği yerdir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Kovid-19 salgını eğitim faaliyetlerinin alışık olduğumuz okullarımızın ve sınıflarımızın çok uzağında öğrencilerimizin evlerinde EBA TV ve EBA İnternet yolu ile yapılmasına sebep olmuştur. Atatürk'ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünün ışığında yetişmiş değerli öğretmen arkadaşlarım bu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, ilköğretim Haftasının ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının tüm toplumumuz için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum."

Çelenk sonrası Eğirdir Kaymakamı Adam Çelik "2020-2021 eğitim-öğretim yılının bütün öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, kolaylıklar diliyorum" dedi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap