Kaymakam Çelik’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Çelik’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 18.9.2020 14:24:01 - Okunma Sayısı:1630 defa okundu.

Kaymakam Çelik’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Kaymakam Çelik’in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

“19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilişinin 99‘uncu yıldönümü ile birlikte, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin onur gününü hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Aziz milletimizin ATATÜRK’e olan şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.

Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş savaşından 15 Temmuz destanına kadar kesin olan bir şey var ki; bu milletin evlatları, vatan toprağı söz konusuysa, kahraman ruhlarını Hakka teslim etmekte tereddüt dahi yaşamamaktadır. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin gurur kaynaklarıdır.

Bu vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatan savunmasında hayatlarını tereddütsüz bir şekilde tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik eder, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler dilerim.”

Adem ÇELİK

Eğirdir Kaymakamı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap