EBA Mobil Destek Aracı İle Uzaktan Eğitim Artık Uzak Değil

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EBA Mobil Destek Aracı İle Uzaktan Eğitim Artık Uzak Değil
Haberin Tarihi: 21.9.2020 14:19:49 - Okunma Sayısı:9476 defa okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimi, Eğirdir Belediyesinin desteği ile Eba Mobil Destek Aracı oluşturuldu.

EBA Mobil Destek Aracı İle Uzaktan Eğitim Artık Uzak Değil

            Uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerimizin, Milli Eğitim Bakanlığı eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'ndan faydalanmalarını sağlamak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimi, Eğirdir Belediyesinin desteği ile Eba Mobil Destek Aracı oluşturuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  internete erişim imkanı olmayan 134 öğrenci için Eba Mobil Destek Aracı hizmet verecek.

Türkiye'de ve dünyada, Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim faaliyetleri büyük bir dönüşüm içerisinde. Bu dönüşüm, beraberinde birçok yeniliği getirdi. Okul sınırları içerisinde sürdürülen eğitim artık yalnızca okullarda değil her yerde. Uzaktan eğitim olarak adlandırılan bu süreçte üretilen her çözüm, yarını şekillendirecek. Bu çözümlerden biri de Mobil Destek Aracı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  internete erişim imkanı olmayan 134 öğrenci tespit edildi. Araçta bir sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen görevlendirildi. Eğitim hizmeti ilk olarak 17 Eylül Perşembe günü Pazarköy'deki öğrencilere ulaştı. Öğrenciler maske, hijyen ve mesafe kurallarına uygun olarak araca alınıp öğretmenleriyle buluşma ve ders yapma imkanına sahip oldular.

            EBA Destek Aracı "bilgi senin olduğun her yerde" sloganıyla ihtiyaç duyulan tüm köylerde, öğrencilerimizin hizmetinde.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap