Isparta'da, Bisikletli Yaşamı, Sakın Ola Ki Iskalamayın

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'da, Bisikletli Yaşamı, Sakın Ola Ki Iskalamayın
Haberin Tarihi: 29.9.2020 11:58:51 - Okunma Sayısı:9432 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

Isparta'da, Bisikletli Yaşamı, Sakın Ola Ki Iskalamayın

Zeki TARHAN / ANKARA

Önemli bir ulaşım politikası... Hele hele pandemi sürecinde... İnşallah, Isparta'da yaşayanların yaşam biçimi ve felsefesi; BİSİKLETLİ YAŞAM olur. Kutluyoruz...ISPARTAM; Karbon / hidrokarbon / kükürt / kurşun emisyonuna PAYDOS!!! Isparta; temiz havayı solumalıdır... Bu bir lüks değildir!!!

***

Isparta'da üniversite öğrenimi gören öğrencilerimiz bisiklete kavuşmalıdır. Isparta - Eğirdir yoluna paralel 33 kilometre bisiklet yoluna ilaveten, Fıstık biçimindeki EĞİRDİR GÖLÜ'nü çevreleyen BİSİKLET YOLU, mutlaka hayata geçirilmelidir...

***

Bilinmelidir ki; Fıstığın çevresini bisikletle turlayacak üniversite öğrencilerimiz, yarın mezun olup Isparta' dan ayrıldıklarında, gönüllü birer Isparta'nın Eğirdir'in turizm elçileri olacak, yöremizin turizm ve kültürel kaynak değerlerinin tanıtımını yapacaklardır.

***

Üniversite şehri olan Isparta, bundan böyle BİSİKLET ŞEHRİ olarak da anılmaya aday bir şehre evrilebilir. Bu evrilmeye ivme kazandıracak da bisikletli üniversite gençliğidir. Bisiklet Kiralama iş yerleri ile ekonomik bir alan oluşacak ve Isparta' da BİSİKLET KİRALAMA bir sektör haline gelecektir.

***

Isparta Yerel Yönetimi; Kent Konseyi bünyesinde, Isparta Bisiklet Meclisi oluşumuna destek vererek, BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜ ve EĞİTİM altyapısını, gerek yaşam biçimi yönüyle, gerek spor ve turizm boyutuyla ele alıp, Üniversitemizle işbirliğine giderek, Isparta kent kimliğine post modern bir boyut kazandırabilir.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap