Kaymakam Adem ÇELİK Sorkuncak Köyünde İncelemelerde Bulundu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Adem ÇELİK Sorkuncak Köyünde İncelemelerde Bulundu
Haberin Tarihi: 22.10.2020 19:02:49 - Okunma Sayısı:1537 defa okundu.

Kaymakam Çelik lavanta bahçelerinde incelemelerde bulundu

Kaymakam Adem ÇELİK Sorkuncak Köyünde İncelemelerde Bulundu
Kaymakam Adem ÇELİK, Eğirdir’de yeni turizm merkezleri oluşturma çalışmaları kapsamında, Eğirdir ilçemiz başta olmak üzere Isparta ili ve Bölgemiz için alternatif turizm anlamında önemli katkılar sağlayacak olan Sorkuncak Köyünde dikimi gerçekleştirilen ve dikimi planlanan Lavanta Bahçelerinde incelemelerde bulundu.
Sorkuncak Köyünde geçtiğimiz yıllarda dikimi gerçekleştirilen 94 dekarlık lavanta bahçelerinde ve 30 dekar daha Lavanta dikimi planlanan alanlarda incelemelerde bulunan 
Kaymakam ÇELİK’e, Sorkuncak Köyü Muhtarı, Eğirdir Orman İşletme Müdürü ve Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği Personelleri eşlik etti.
Kaymakam ÇELİK, ileride Lavanta bahçeleri arasında oluşturulacak yürüyüş yolları ve manzara güzelliğinin altyapısı için Lavanta köklerinin arasında kalan kısımlardaki taşların toplatılması talimatını verdi.
Yaklaşık 50.000 kök lavanta dikimi 94 dekarlık alanda geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilmişti. Önümüzdeki günlerde Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 30 dekarlık bir alanda daha lavanta dikimi gerçekleştirilecek. Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından lavanta dikimi planlanan 30 dekarlık mevcut çalılık bölge köylüler ile işbirliği içerisinde temizleniyor.
Kaymakam Adem ÇELİK, yapımı devam eden düğün salonu inşaatında da incelemelerden sonra Sorkuncak köyünden ayrıldı.
-Haber Merkezi 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap