EĞİRDİR SEVDALISI GENÇ: MURAT GENÇ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR SEVDALISI GENÇ: MURAT GENÇ
Haberin Tarihi: 4.3.2015 10:04:00 - Okunma Sayısı:1563 defa okundu.

EĞİRDİR SEVDALISI GENÇ: MURAT GENÇ

 

            Eğirdirli Murat Genç’i tanıyorsunuz. Kasap Hüseyin Genç’in oğlu.

            Murat’ı neden yazımızın konusu yaptık? Yaptık, çünkü Murat, Eğirdir ETUDOSD’un yetiştirdiği Eğirdirli millî bir sporcu.

            1998’de Eğirdir ETUDOSD’da başladığı dağcılık sporunu geliştirip Eğirdir’i ulusal dağcılığın yanında uluslararası dağcılıkta da temsil etmiş.

            Murat Genç hangi dağlara çıkmış? Isparta Dedegül Dağları, Niğde Aladağ, İran Demavend Dağı(567 m), Ağrı (5137 m), Kayseri Erciyes, Rize Kaçkarlar, Tunceli Munzur Dağları, Erzincan Keşiş Dağı, Bursa Uludağ, Aksaray Hasan Dağı gibi Türkiye’nin birçok dağlarını metre metre çıkmış oralara Eğirdir’in ayak izlerini bırakmış.

            Her dağın kendine özgü havasını solumuş, dağ havası oksijeni ile ciğerlerini doldurup dağcılığın tadına varmış. Bu tat öyle bir dağ hastalığı yaratıyor ki insanda kişi birden kendini dağların koynunda buluyor. İşte Eğirdir’in yetiştirdiği bu genç, Anadolu’yu, Anadolu’nun dağlarını; yurt dışı dağları hayatını tehlikeye atarak tırmanırken her dağın tepesine Eğirdir adını onurla yazmış.

            Sevgili okuyucular, işte bu son cümleden dolayı Murat Genç’i yazı konusu yaptık. O, gittiği her yerde Eğirdir adını karlı dağların ulaşılmaz tepelerine yazıyor. O, Eğirdir’i en güzel şekilde hem ülke içinde hem ülke dışında altın sayfalara unutulmaz harflerle nakış gibi işliyor. Daha doğrusu Murat Genç, Eğirdir’in sessiz bir elçisi...

            Eğirdir’de yapılan triatlon yarışlarından sonra elinden bir belediye başkanı tarafından alınan bisikletinin içinde yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen bu genç yüreğini hâlâ Eğirdir için bir kelebeğin kanadı gibi titretiyorsa Eğirdir ona borçlu demektir.

            O, elinden acımasızca alınan bisikletinin yarattığı çöküntü duygusuna rağmen büyüdüğü şehri, toprakları unutmuyorsa bizim burada onu bir gazete köşesinde yazmamız az bile.

            Yaşamak yalnızca yiyip içmek demek değildir; birtakım yararlar sağlayarak adını ölümsüzlüğe ulaştırmaktır. Benim yaptığım kalem olarak Murat Genç’e sadece bir vefa borcudur.

            Murat Genç, ekmeğini Isparta dışında çıkarırken zamanında kendisine yardım eden ve bu seviyeye gelmesini sağlayan Eğirdir ETUDOSD’a ve Dernek Başkanı Durmuş Uçkun’a, ailesine ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e teşekkürlerini bildiriyor.

            Biz de buradan ona, Eğirdir adını her yere taşıdığı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi bazı insanlara uzaktan bakınca lüzumlu, yakından bakınca lüzumsuz olduğu kanaatine varırsınız. Murat Genç, hem yakından hem uzaktan lüzumlu bir genç. Ne var ki elden kaçırmışız!.. Olsun, o hâlâ Eğirdir’de…

            Her şeye rağmen Eğirdir’e kim hizmet ediyorsa, kim ne söylerse söylesin, bana göre bir çınardır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap