Limnolojik Araştırma Merkezi, Eğirdir Gölünün ve Göller Bölgemizin Kurtuluşu Olacaktır!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Limnolojik Araştırma Merkezi, Eğirdir Gölünün ve Göller Bölgemizin Kurtuluşu Olacaktır!!!
Haberin Tarihi: 18.12.2020 16:21:52 - Okunma Sayısı:9339 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

Limnolojik Araştırma Merkezi, Eğirdir Gölünün ve Göller Bölgemizin Kurtuluşu Olacaktır!!!

Sarem Limnolojik Araştırma Merkezi, Derhal Hayata Geçirilmelidir!!!

                               Zeki TARHAN – ANKARA

         ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Meryem BEKLİOĞLU’nun, 2005 Mayısında imzalayıp TARHAN’a verdiği Limnoloji Çalıştayı çıktısı olan ve editörlüğünü kendisinin yaptığı; “SIĞ GÖL SULAKALANLARI / EKOLOJİ, ÖTROFİKASYON VE RESTORASYON” kitabında, alınan Çalıştay kararlarından birinde, aynen şöyle deniliyordu:

         “…Ülkemizde “Limnoloji Araştırma Enstitüleri” yoktur fakat “Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri” bulunmaktadır. Var olan bu Enstitülerin Limnolojik çalışmaları yürütmek için aktive edilmelerine ve ihtiyaç duyulursa, “LİMNOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ” kurulması için, ilgili devlet kurumlarıyla bağlantıya geçilmesi.”

                                                   ***

      …Evet, bu satırları yazarken; gözüm bilgisayarımın ekranında, parmaklarım klevyenin tuşlarında ve kulaklarım hemen yanı başımdaki TV’ de, TBMM’de ki son gün bütçe görüşmelerinde…

       Bütçe görüşmelerinden sonra, ISVAK’ın fiziki mekânında, TARHAN’ın moderatörlüğünde yapılacak olan ve tartışmacı olarak iki sayın milletvekilimiz GÖKGÖZ ve Dr. CESUR’un yer aldığı AÇIK OTURUM’ da; EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN KURTULUŞU ele alınacak…( 25 ) kişilik farklı disiplinlerden oluşan katılımcıların jüri misyonuyla ve de soru ve katkılarıyla çok önemli ses getirecek ve çözüm odaklı bu etkinliğe, EĞİRDİR GÖLÜ’ nün son kurtuluş umudu olarak da bakılıyor… Bu AÇIK OTURUM; Eğirdir’de limnolojik araştırmalar merkezinin hayata geçirilmesi için de bir adım olma umudunu bünyesinde taşımakta…

DEVAM EDECEK…

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap