RAMAZAN TEKELİ VEFAT ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,RAMAZAN TEKELİ VEFAT ETTİ
Haberin Tarihi: 20.12.2020 14:12:35 - Okunma Sayısı:2991 defa okundu.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI

RAMAZAN TEKELİ VEFAT ETTİ

Türk Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği Üyesi , Tarım Bakanlığında Müsteşarlık ve Milletvekilliği görevini üstlenmiş, Isparta Şarkikaraağaç doğumlu Ramazan TEKELİ vefat etti.

Cenazesi Ankara Gölbaşında ebedi istirahatgahına tevdi edilen Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

  RAMAZAN TEKELİ

  ÖZGEÇMİŞ

    1925 yılında Şarkikaraağaç’ta doğan Ramazan Tekeli ortaokul ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1948 yılında mezun olan Tekeli, 1948-63 yılları arasında Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak değişik çiftliklerde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak müdür yardımcılığı  ve müdürlük görevlerinde bulundu.

       1955-56 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Manhattan Kansas’da ‘’Kansas Stage Collage of Agriculture and Applied Science,The United States Depertment of Agriculture, ve International Cooperation Administration’’ işbirliğiyle düzenlenen özel bir mesleki  ‘’Teknik Eğitim Programı’’nı tamamladı.

         1963 yılında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin ilk Genel Kurul toplantısında genel sekreterliğe seçilmiş ve bu kuruluşun ilk Genel Sekreteri oldu. Ramazan Tekeli bu görevi sürdürdüğü süre içerisinde hem Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin merkez teşkilatının yapılandırılmasını sağlamış hem de ülke genelinde 631 Ziraat odasının kurulması ve faaliyete geçirilmesinde önemli katkılarda bulundu.

       1965 yılında Şanlı Urfa Milletvekili olarak seçilen Tekeli, 65-69 yılları arasında Parlamentoda Adalet Partisi Şanlı Urfa Milletvekili olarak görev yaptı.

       1970 yılında Çay-Kur Genel Müdürlüğü’nün kurulmasında yer alan Ramazan Tekeli, Tiftik yaprağı ve TiftikA.Ş.’nin Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

            Ramazan Tekeli, memuriyet hayatında 1973-77 yılları arasında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Daha sonra , Başbakanlık Başmüşavirliği ,   Tarım Bakanlığı Başmüşavirliği, Tarım Bakanlığı Araştırma Planlama ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’’görevlerinde bulundu.

       1979 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. 1981 yılında emekliye ayrıldı.

       Çeşitli alanlarda Devletimize hizmet veren Ramazan Tekeli, 1990-1993 yılları arasında, Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1994-1998 yılları arasında, Gübre Fabrikaları T.A.Ş. ve Gübre Pazarlama A.Ş.'nin Yönetim kurulu Başkanlığını yaptı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler