TARIM KAHRAMANIMIZ TEKELİ’NİN ARDINDAN…(BÖLÜM : 2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARIM KAHRAMANIMIZ  TEKELİ’NİN ARDINDAN…(BÖLÜM : 2)
Haberin Tarihi: 24.12.2020 09:31:46 - Okunma Sayısı:9611 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

TARIM KAHRAMANIMIZ TEKELİ’NİN ARDINDAN…

             zeki TARHAN – ANKARA

                              BÖLÜM : 2

          Şu gerçeği, ISVAK camiası çok iyi biliyordu: ”Tekeli, ISVAK’ın müdavimlerinden (=gedikli )”  Evet, aynen öyleydi. Çünkü, Kızılay’ın göbeğindeki bu fiziki mekân; ISPARTA EVİ idi. Burada yapılan kültürel etkinliklerin hemen hemen  tümüne  katılır, bilgi ve deneyimlerini hemşerileriyle paylaşır, mikrofonu elinden bırakmak istemezdi…

                                                    ***

     …Evet, bu bir “Tarım kahramanımızdı”  ISVAK’ın aylık yayın organı olan ISPARTA DERGİSİ, Onun yazılarıyla bir başka renkli ve de değerli olurdu… Bu renkli ve değerli yazılar kitaplaştırılamaz mıydı? Elbette ki kitabın yeri bir başkaydı. Tarım kahramanımız, sürprizlerden hoşlanır mıydı bilemem ama, damadı Prof. Dr. Murat YURDAKÖK, Ona güzel bir sürpriz hazırlamıştı.

                                               ***

   Tıpçı damat, kendi disiplinindeki kitapları bastırırken, “Tarım kahramanı”nın ISPARTA DERGİSİ’nde yayınlanan yazılarının yer aldığı ve adını “TARIM VE ISPARTA SEVDASI” koyduğu kitabı da bastıracağını aylar önce planlamıştır.

    Bu iş için, uzunca bir zaman harcamıştır Murat hoca. Önce, bilgisayarının başına geçer, dergideki yazıları Word belgesine teker teker aktarır büyük bir zevkle ve de heyecanla… Bunu yaparken, hiçbir yorgunluk da hissetmez sevgili damat.

                                          ***

     …Ve kitap basıma hazırdır artık. Bu bir sürpriz eserdir Kahramana. Çünkü, Kahramanın bundan hiç haberi yoktur. Damat, bu sürpriz esere bir ÖNSÖZ yazar ve önsözünü şu sözlerle tamamlar: “… Geleceğe bir belge olacağı umuduyla; gayret bizden, hatalarımıza hoşgörü ve çalışmalarımıza taktir sizden, başarı hepimizdendir.”

                                                                                           

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap