SDÜ Tıp Fizik Tedavi Ünitesine Pnömatik Kompresyon Cihazı Bağışı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ Tıp Fizik Tedavi Ünitesine  Pnömatik Kompresyon Cihazı Bağışı
Haberin Tarihi: 12.3.2015 09:10:00 - Okunma Sayısı:2908 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Servisi'ne isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından "Pnömatik Kompresyon" cihazı bağışı yapıldı.

SDÜ Tıp Fizik Tedavi Ünitesine  Pnömatik Kompresyon Cihazı Bağışı

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Servisi’ne isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever tarafından “Pnömatik Kompresyon” cihazı bağışı yapıldı.

            Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ünitesinde kullanılmaya başlanan cihaz sayesinde lenf damar problemi sonucu lenfödem gelişen hastalara hizmet sunulacağı bildirildi. Bu cihaz meme kanseri tanısı nedeniyle cerrahi geçiren hastalarda gelişen lenfödem tedavisinde faydalı oluyor..

            Sağlık alanında yapılan yardımların çok önemli olduğunu her fırsatta dile getiren Başhekim Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, bağışta bulunan  hayırsever vatandaşımızın örnek bir insan olduğun ifade ederek “Kendileri daha önce de zaman zaman çeşitli birimlerimize bağışta bulunmuştur. Böylesine örnek alınması gereken insanlara ihtiyacımız var. En büyük saygıyı sonuna kadar hak ediyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

            Aynı zamanda SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi olan ve adını vermek istemeyen hayırsever, alınan cihazla hastaların şifa bulmasının kendisi için en büyük mutluluk olduğunu ifade ederek, “Dünyada mutlu olmanın yolunun bir başkasını mutlu etmekten geçtiğini öğrendim. Isparta ve çevresi çok şanslı çünkü böylesine donanımlı, alanında uzman doktorları olan bir hastanesi var. Bizlere de buraya sahip çıkmak düşüyor. Yaptığım bağışlarla çok huzur duyuyorum” diye konuştu.

            Cihazı teslim alan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Feray Soyupek ve Yrd. Doç. Dr. Esra Erkol İnal, bağışı yapan hayırsever vatandaşımıza ve ameliyatı gerçekleştirerek bağışa vesile olan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu’na teşekkür ederek bu sayede lenfödemli hastalara yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap