Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Öğretmenlerimle Oku-Yorum” Projesi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Öğretmenlerimle Oku-Yorum” Projesi
Haberin Tarihi: 9.2.2021 14:12:54 - Okunma Sayısı:3055 defa okundu.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik "Öğretmenlerimle Okuyorum” Projesi başlatıyor.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden

“Öğretmenlerimle Oku-Yorum” Projesi

 

“Her Derste Bir Kitap, Her Kitapta Bir Ders Var.”

 

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik "Öğretmenlerimle Okuyorum” Projesi başlatıyor. "Bir Kitap da Sen Gönder" sloganıyla gerçekleşecek olan proje sonunda öğrenciler ödüllendirilecek, seçilen kitapların yazarları ile “okur-yazar buluşmaları” planlanacak, öğrencilerin yazarlarla söyleşi yapmaları sağlanacak.

"Öğretmenlerimle Okuyorum” Projesi ile ilgili açıklama yapan Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, “Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve okumayı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan "Öğretmenlerimle Okuyorum Projesi" 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, ilçedeki tüm 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri ile birlikte başlatılacak. Öncelikle tüm öğrencilere, tasarımı ilgili öğretmenler tarafından yapılmış olan “Yorum Defteri” adlı bir defterin dönem başında ücretsiz olarak ulaştırılması sağlanacaktır. Ardından her okulda farklı branşlardan (Türkçe, İngilizce, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım/bilişim teknolojileri ve yazılım) 10 öğretmen rehberliğinde, (ilgili komisyon tarafından her branşın kazanımları ile bağlantılı olarak seçilmiş olan) 10 kitap, okumaları için öğrencilere tavsiye edilecek.

Öğrencilerin tavsiye edilen kitapları okumaları, ardından defterlerini doldurmaları, sorumlu branş öğretmeniyle çeşitli paylaşımlarda bulunmaları için gerekli imkanlar sağlanacak; okul ve ilçe düzeyinde farklı etkinlik planlamaları yapılacaktır. Böylece öğrencilerin eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerinin “okuma, yazma, konuşma ve resim çizme” becerileri ile desteklenerek geliştirilmesi hedeflenmektedir. Okuma etkinliğinin tüm dersleri kapsayacak şekilde planlanmış olması, projeye disiplinler arası bir rol kazandırmaktadır. Süreç sonunda yapılacak olan ödüllendirme ile öğrencilerin sürece motive olması desteklenecek. Aynı zamanda, seçilen kitapların yazarları ile “okur-yazar buluşmaları” planlanacak, böylece öğrencilerin yazarlarla söyleşi yapmaları sağlanacak” dedi.

Öğrencilerin kendi aralarında kitap dönüşümü  yapacaklarını da belirten Milli Eğitim Müdürü Armutoğlu, “Proje, kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanında örneğin: öğrencilerin kendi aralarında kitap dönüşümü yapacak olmalarının “paylaşma ve emanete sahip çıkma” değerlerinin güçlenmesini, çeşitli video ve ses kayıtları yapmalarını istenerek teknolojiyi ve zamanlarını verimli kullanma becerisi geliştirmelerini, süreç sonrasında planlanacak “kitap canlandırma” vb. etkinliklerle farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlayacak” diye konuştu.

Armutoğlu, “İlçede görevli tüm ortaokul öğretmenlerine uygulanan anket sonucunda şekillenen projede, gerek proje hedeflerinin zenginleştirilmesi, gerek defter tasarımı, gerek kitap ve yazar önerileri ile tüm ortaokul öğretmenlerin katkısı bulunmaktadır. Projenin sürdürülmesinde de tüm ortaokul öğretmenlerinin görev üstlenecek olmalarının, ilçe genelinde işbirliği gerektiren projelerin önünü açacağı düşünülmektedir.

Okuma kültürünün tüm kurum, öğretmen ve öğrencilere yayılmasını sağlayacağına inanılan proje kapsamında, öğretmenlerin “ilham verme ve örnek olma” özelliklerinin ön plana çıkacağına; tüm öğrencilerin gelişimlerinin çok yönlü olarak destekleneceğine inanılmaktadır” dedi.

Proje sonunda en çok kitap okuyarak birinci olan öğrenciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye ise akıllı saat hediye edilecek.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap