16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

DP'nin 9. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DP'nin 9. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapıldı
Haberin Tarihi: 24.3.2015 10:18:00 - Okunma Sayısı:2947 defa okundu.

Demokrat Parti'nin (DP) 9. Olağanüstü Büyük Kongresi, Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı için seçimlerin yapılmasıyla son buldu.

DP’nin 9. Olağanüstü Büyük Kongresi Yapıldı

 

            Demokrat Parti'nin (DP) 9. Olağanüstü Büyük Kongresi, Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı için seçimlerin yapılmasıyla son buldu.

            21 Mart 2015 Cumartesi günü Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan Kongre, saat 10.00'da yoklama ile açıldı. Daha sonra Kongre Divanı teşkil edildi.  Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’de  Divana seçildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir'i ziyaret heyeti tespit edildi. Tüzük komisyonu ile faaliyet raporları okundu.       

            Kongrede bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "demokrasiyi sandığa, hak ve hürriyetleri ise iki dudağı arasına hapseden, iki kelamlarından biri Hakkı olan ancak hak bilmeyen bir iktidarın keyfi uygulamaları ile karşı karşıya olunduğunu" vurgulayarak, şunları söyledi:

            "Maalesef bugün, demokrasiyi, yalnız varacakları noktaya kadar bir taşıt olarak gören, sandığı 'Alaaddin'in sihirli lambası' iktidarı da 'cin' bilen, 3 dileğinin üçünü de kendi için eden bir iktidarın, dilek hakkı bitince kaldırıp attığını, sıkıştığında ise yeniden dönüp sandığa sarıldığını görüyoruz. Bu toprakların farklılıklarını zenginlik addeden, demokrasiyi bu ülkeye güvenlik şemsiyesi eden biz demokratlar, farklılıklardan, çatışmalardan beslendiğini zanneden ve güvenli limanı, bu milletin başına yıkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Artık barışın bir politika olabilecek kadar uzak bir kavram olduğu, sokaklarda huzur ve güvenliğin zor bulunduğu, adaletin kaybolduğu bir döneme şahitlik ediyoruz. Sadece yolsuzluk operasyonları üzerinden dahi değerlendirdiğimizde, hükümetin tavrı, ruh hali, suçlu psikolojisini yansıtmaktadır. Suçu kabul etmeme beyanlarına rağmen, yaptıkları müdahale ve açıklamalarla, zımnen değil alenen suçu kabul eden iktidar, çuvallamıştır. Yapılması gereken bu büyük gemiye yeni yol, yeni bir rota çizmektir. Bizler için bu yeni rota; ifade özgürlüğünü, din ve vicdan özgürlüğünü, girişim özgürlüğünü hayati önemde görmektir, toplumun her kesiminin vatanın geleceğinde  söz sahibi olma hakkını kabul etmektir. Adalet, hoşgörü, dayanışma ve beraberlik temelinde belirlenen yeni bir yön, 'doğru' bir 'yol'dur. 69 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkar etmek için var olduğunu duyurmaktadır."

            Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı için seçimlerin yapılmasıyla son bulan, DP'nin kongresinde Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir elması dağıttı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap