FİNAL BELGESEL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,FİNAL BELGESEL
Haberin Tarihi: 26.3.2015 09:17:00 - Okunma Sayısı:1369 defa okundu.

FİNAL BELGESEL

 

            CHP’deki önseçim, demokrasi gereği…

            29 Mart 2015 tarihinde 55 ilde önseçime gidiyor. Parti üyeleri, genel seçimde yarışacak temsilcisini belirleyecek. Yıllardır yapılan neydi? Milletvekili aday adayları enerjilerinin çoğunu yukarıya yaranmak için harcıyorlardı. Diğer partilerde durum hala bu hal üzeredir.

            Süre olarak kısa ama CHP milletvekili aday adayları, gece gündüz koşturuyorlar. Kahvaltılı, yemekli, çaylı toplantılar… Toplantılar… Egemen gücün iaşe dağıtımına başladığını da onlardan duyduk.

            CHP’deki önseçimin mimarı CHP Isparta İl ve İlçe Örgütleridir. Genel Başkanının bile önseçime girdiği bu demokratik, insani ve medeni davranış önünde düğmelerimi ilikliyorum. Kötü dediklerimizin bile tepelere kadar yükselebildiğini görmek ağır, aksak demokrasimiz sayesinde olmuştur. Ağır da olsa aksak da olsa… Demokrasiyi yaşamımın bir parçası olarak görüyorum.

            Kendime hep sormuşumdur: Siyaset, parasal güçle doğru orantılı mıdır? Bir arkadaşım “gör beni, göreyim seni, parasız siyaset de olmaz, saadet de” diyor. Haklı.

            Belgesel izleme alışkanlığınızı bilmem ama ben kaçırmamaya çalışırım. Sırtlanlar, leş başında kıyasıya dalaş içindedirler. Neticede ise birinin ağzında kelle, birinin ağzında bacak, diğerinde dalak, böbrek… İşte sömürü, daha doğrusu küresel sömürü dediğimizin tavrı, bu belgeseldir. Sömürü ki insanın emeğinden, canından, kanından beslenen canavardır. Rejimin şekli ne olursa olsun, bu canavar için fark etmez. Rejimi çıkarlarına uygun hale getirir.

            Partin, dinin, inancın, anlayışın (izanın) ne olursa olsun, değerli kardeşim.

            Şimdi ara sınavdayız: Demokrasinin ara sınavı…

            “Parsel, parsel eylemişler dünyayı.”

            (Ruhun şad, yerin Cennet ola Mahsuni Şerif.)

            Parsel, parsel edilmiş bu topraklar için…

            Yarınlarımız için…

            Torunlarımız için…

            İçimizden birileri mi, parasal gücün temsilcileri mi?

            Üzerinde “kanser yapar, öldürür” yazdığı halde, sigara tiryakiliğimizi sürdürecek miyiz?

            7 Haziran’da final var. Geçebilecek miyiz?

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap