CHP Milletvekili Aday Adayı Tunçbilek Eğirdir'de Partililerle Bir Araya Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Milletvekili Aday Adayı Tunçbilek Eğirdir'de Partililerle Bir Araya Geldi
Haberin Tarihi: 26.3.2015 17:30:00 - Okunma Sayısı:3521 defa okundu.

Tunçbilek "Eğer Milletvekili Olursam Maaşımın 8 bin Lirasını Sizlere Göndereceğim.." dedi

CHP Milletvekili Aday Adayı Tunçbilek Eğirdir’de Partililerle Bir Araya Geldi

 

Tunçbilek “Eğer Milletvekili Olursam Maaşımın

8 bin Lirasını Sizlere Göndereceğim..” dedi

 

            7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Isparta Aday Adayı olan Ahmet Tunçbilek,  Eğirdir’de gelerek partililere kendi tanıttı ve Pazar günü yapılacak olan ön seçimde partililerinden oy istedi.

            Aday tanıtım öncesi kısa bir açılış konuşması yapan CHP Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Ali İnce: “Bugün adayımız Ahmet Tunçbilek’in aday adaylığını tanıtmak için toplanmış bulunuyoruz. Kendisinin Eğirdir ve Isparta ile ilgili önemli açıklamaları olacak. İnşallah kendisini Ankara’da görmek istiyoruz. Adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

            Kendisinin Eğirdir Yuvalı Köyü doğumlu olduğunu Isparta ve Eğirdir’in sorunlarını yakından bildiğini anlatan CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Ahmet Tunçbilek: “Ben 1965 Eğirdir Yuvalı Köyü doğumluyum. Sizden biriyim. Eğirdir’liyim. 2004 yerel seçimlerinde Belediye meclis üyeliği adaylığı, sonra merkez ilçe saymanlığı ve 2005-2007 yılları arasında CHP Isparta il başkanlığı görevlerinde bulundum. İl başkanlığım dönemimde yönetimdeki çalışma arkadaşlarım, merkez ve ilçe yönetimleri, kadın kolları, gençlik kolları ve üyelerimizin katkılarıyla büyük işler yaptık. Yönetime geldiğimiz 2005 yılında piyasaya yaklaşık 18.000 TL’lik borç ödedik. Hiç kimseyi kapımıza borç için getirttirmedik.

            Partimizin faal olmadığı 3 ilçede ilçe başkanlıklarını faaliyete geçirdik. Bunlardan birisi de Yenişarbademli ilçemizdir. İlçe Başkanımız 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapmaktadır.

            2007 yılında milletvekilliği aday adaylığı için görevimden istifa ettim. İstifa ettiğimde partimizin hiçbir esnafa, Belediyeye vb. yerlere borç bırakmayarak parti kasasını 10.000 TL. ile devrettik.

            Görevim süresince çalışma arkadaşlarım ve üyelerimizle tüm meslek oda toplantılarına, açılışlara, düğünlere, aşure günlerine, cenazelere, huzurevi ziyaretlerine, esnaf ve üye ziyaretlerine katıldık. Kadın kollarımızla, geliri görme engellilerine bağışlanmak üzere kermes düzenledik. Isparta, İzmir, Antalya ve Ankara’daki Cumhuriyet mitinglerine çok sayıda vatandaşımız ile katıldık.

            Üye bazında ön seçimi her zaman savunmuşumdur. Bu seçimler üyelerimize verilen değeri gösterir. En azından siz üyelerimize söz hakkı doğuyor. ‘Seni biz gönderdik” diye hesap sorma hakkınız var” ifadelerini kullandı.

            “Milletvekili Olursam Maaşımın 8 bin lirasını sizlere göndereceğim…”

            Milletvekili seçildiği takdirde maaşının 8 bin lirasını partililere göndereceğini sözlerinde dile getiren CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Ahmet Tunçbilek : “İl ve ilçe örgütlerinin çalışmalarında en büyük sıkıntı maddiyattır. Bunu bilen birisi olarak milletvekilliği görevini bana layık görürseniz her ay maaşımın 8 bin TL.’lik kısmını il ve ilçe örgütlerine aktarmaya söz veriyorum. Bu da 4 yıllık dönemde 400.000. TL yapar. Bu paranın ihtiyacı olan üyelerimize, düğünlerde, mevlütlerde, cenazelerde, asker uğurlamalarında, çocuklarımızın okutulmasında, burs imkanlarının sağlanmasında, aşure günlerinde ve yemeklerde harcanmasını sağlayacağım” dedi.

            Eğirdir’in ve Isparta’nın sorunlarını çok iyi bilenlerden olduğunu da vurgulayan Tunçbilek: “Eğirdir’i bir turizm cenneti olarak görüyorum. Ama bunu dışarıya pazarlayamıyoruz. Neden biz Antalya gibi, Kemer gibi… turizmden faydalanamıyoruz. Şu gölün manzarası, çevresi tabiatı, hiçbir yerde yok. Davraz kış turizmi açısından çok iyi, yazın ise turizm için Eğirdir, önemli bir kaynak. İnşallah bu konularda çeşitli projelerim var.

            Göl ve balıkçılık olarak sıkıntı var. Su Ürünleri Fakültesi Eğirdir’deydi. Şimdi Isparta’ya kaydırıldı. Su ürünleri diyoruz. Isparta’da ne su, ne de göl var. Bunun için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

            Gölde kirlilik ve yosunlanma var. Bu da sirkülasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu da Ada’ya yol değil de köprü yaparak ortadan kaldırılabilir.

            Eğirdir’de Elmacılık bir dünya markası. Bunun geliştirilmesi için de çeşitli fabrikalar kurularak hem işsizliği önleriz, hem de bölgeye önemli derecede kalkındırmayı başarabiliriz..” dedi.

            Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap