CHP'de Ön Seçim

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP'de Ön Seçim
Haberin Tarihi: 28.3.2015 09:00:00 - Okunma Sayısı:2951 defa okundu.

CHP'nin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla pazar günü yapılacak önseçim için Isparta'da 3 bin 625 üye sandık başına gidecek.

CHP’de Ön Seçim

 

            CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla pazar günü yapılacak önseçim için Isparta’da 3 bin 625 üye sandık başına gidecek.

            CHP Isparta İl Başkanı Senayi Demirkol, pazar günü yapılacak önseçime 18 milletvekili aday adayının katılacağını belirtirken, 3 bin 625 üyenin oy kullanacağını söyledi. Merkez ve 12 ilçede üyelerin oy kullanması için sandık konulacağını aktaran Demirkol, "Bilindiği gibi partimizde milletvekili aday listesini belirlemek için 29 Mart 2015 pazar günü üye bazında önseçim yapacağız. İlçe Seçim Kurulu’nun Yargıtay’dan istediği ve daha sona bize ulaşan üye listeleri parti binalarımızda askıya çıktı ve 3 gün askıda kalarak indirildi. Bu süre zarfında üyelerimiz listelerdeki isimlerini kontrol etme imkanı buldu. Listelerde ismi olmayan veya olmaması gerekenleri itiraz süresi içinde İl Seçim Kurulu belirleyecek" dedi.

            İl merkezindeki oy kullanma işleminin Şehit Ali İhsan Kalmaz Anadolu Lisesi’nde yapılacağını vurgulayan Demirkol, söz konusu önseçimde oy kullanacak üye sayıları hakkında da bilgi verdi. Demirkol, "Yargı huzurunda yapılacak olan ve yapılan itirazların da değerlendirilmesiyle üye sayısı değişebilecek olan bu önseçimde Isparta merkezde 1522, Atabey’de 51, Aksu’da 94, Eğirdir’de 300, Gelendost’ta 152, Gönen’de 200, Keçiborlu’da 202, Uluborlu’da 93, Senirkent’te 119, Sütçüler’de 118, Şarkikaraağaç’ta 211, Yalvaç’ta 464 ve Yenişarbademli’de 99 olmak üzere toplam 3 bin 625 üyemiz oy kullanacaktır" diye konuştu.

            CHP’nin Isparta’da önseçime girecek milletvekili aday adayları ise şu isimlerden oluşacak; Abdullah Zafer Arısoy, Ahmet Tunçbilek, Cengiz Sakarya, Cumhur Eşref Ünsal, Eyüp Ersoy, İrfan Bakır, İsa Dinçtürk, İzzet Beydoğan, Mehmet Büyüktuncer, Mevlüt Danacı, Mustafa Ceyhan, Mükerrem Selçuk, Naci Yoldaş, Nuri Özkul, Süleyman Coşar, Sedat Kocaer, Vedat Şenol ve Yusuf Erdoğan.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap