İlçe Halk Kütüphanesi'nde Kitap Sergisi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Halk Kütüphanesi'nde Kitap Sergisi Açıldı
Haberin Tarihi: 31.3.2015 09:49:00 - Okunma Sayısı:3309 defa okundu.

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanan kütüphane haftası bu yıl, 30 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanıyor.

İlçe Halk Kütüphanesi’nde Kitap Sergisi Açıldı

 

            Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanan kütüphane haftası bu yıl, 30 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanıyor.

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi bu yıl 51’ncisini kutladığımız Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kitap sergisi açtı.

            51’nci Kütüphaneler Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde; Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkan V. Hasan Taran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş ve İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencileriyle birlikte Eğirdir Halk Kütüphanesi’nde açılan Türk ve Dünya edebiyatının güncel kitapların yer aldığı sergiyi gezdiler.

     

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesiyle ilgili bilgiler veren Kütüphane Sorumlu Memuru  Bedriye Küçükkara “Eğirdir İlçe Halk Kütüphanemizde 20 bin 815 adet kitabımız bulunmaktadır. Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından kütüphanemize 4 bin adet kitap gönderildi. Her ay 117 çeşit edebiyat, ev dekorasyonu, bebek bakımı, bilgisayar ve teknoloji çeşitleri, çocuk dergileri ve magazin..vb. dergiler her ay sayıları değişerek geliyor. Kütüphanemize kayıtlı 1555 üyemiz var. Bu sayı günden güne artıyor. Üst katımızda internet salonumuz var. Öğrencilerimiz burada ücretsiz internetimizden yararlanabiliyorlar. Ödevleri olduğu zaman çıktı alabiliyorlar. Öğrencilerimize ayrıca oyun oynama fırsatını da veriyoruz. Kütüphanemiz inanın çok donanımlı. Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın ferahı için her şeyi düşünüyoruz. 1 hafta boyunca açık kalacak sergimize tüm kitapseverleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

            Kaymakam Yalçın Yılmaz da “İnternet çağındayız. İnsanlar kitapları ya da başka şeyleri internetten bakıp okuyorlar. Kütüphaneye gelip kitapları elinde tutmak, göz atmak bunun yerini hiçbir şey tutamaz. Çok güzel hazırlık yapmışsınız. Zahmetli bir şey olmuş. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

            Sergi 1 hafta boyunca açık kalacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap