"Obezitesiz Bir Eğirdir İçin" Yürüyüşüne Yoğun İlgi Gösterildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Obezitesiz Bir Eğirdir İçin"  Yürüyüşüne Yoğun İlgi Gösterildi
Haberin Tarihi: 2.4.2015 16:11:00 - Okunma Sayısı:4644 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) İnsan Kaynakları 2'nci sınıf öğrencileri Mehmet Koç ve Baran Altun'un sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlamış olduğu "Obezitesiz Bir Eğirdir İçin Sen de Bu Yürüyüşe Katıl" isimli yürüyüş etkinliği düzenlendi.

“Obezitesiz Bir Eğirdir İçin” Yürüyüşüne Yoğun İlgi Gösterildi

 

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) İnsan Kaynakları 2’nci sınıf öğrencileri Mehmet Koç ve Baran Altun’un sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlamış olduğu “Obezitesiz Bir Eğirdir İçin Sen de Bu Yürüyüşe Katıl” isimli yürüyüş etkinliği düzenlendi.

            Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi’nin, koordinasyonunda 2 Nisan 2015 Perşembe günü saat 14.00’de Sağlık Ocağı’ndan başlayıp, Yeşilada Mahallesinde sona eren “Obezitesiz Bir Eğirdir İçin Sen de Bu Yürüyüşe Katıl” isimli etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Yürüyüşe; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın, Isparta İl Halk Sağlığı Şube Müdürü ve Dişhekimi Dr. Oğuzhan Yüksel, Eğirdir  Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Komiser Adnan Şen, Eğirdir Turizm Danışma Bürosu Müdürü Sedat Güngör, Belediye Personeli, Eğirdir MYO öğrencileri ve Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri katıldılar.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın “Dünyada ve ülkemizde Obezite ve Obeziteye bağlı hastalıklara (diyabet, kalp hastalıkları, kanser hastalıkları) vb. Bağlı olarak ölümler her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda Sağlıklı Beslenme ve Hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla Eğirdir MYO öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi olan “Obezitesiz Bir Eğirdir İçin Sen de Bu Yürüyüşe Katıl” isimli yürüyüş etkinliğine destek verdik. 2 Nisan aynı zamanda Dünya Otizm Farkındalık Günü, her bireyin sağlıklı yaşaması için sağlıklı beslenmesi ve hareket etmesi gerekir…” dedi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla da öğrenciler  otizm ile ilgili çeşitli pankart ve döviz açarak Dünya Otizm Farkındalık gününe de dikkat çektiler.

 

Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü ile  Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce katılımcılara şapka dağıtıldı, Eğirdir Belediyesince de elma ikramında bulunuldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap