NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ'Nİ KUTLARIM!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ'Nİ KUTLARIM!..
Haberin Tarihi: 16.4.2015 09:29:00 - Okunma Sayısı:1379 defa okundu.

NAFİZ YÜREKLİ ANADOLU LİSESİ’Nİ KUTLARIM!..

 

            Eğirdir’in güzide okullarından Nafiz Yürekli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi damakta lezzet bırakan bir gösteri sundu. Emeği geçen, en baştan tutun en alttaki personeline değin herkesi tebrik ederim.

            Okulun sunu programını izlerken kendimi çok oyunlu bir tiyatro gösterisi psikolojisi içinde hissettim. Her şey düzenli bir sahne düzeni içinde ve değişik animasyonlar zenginliğindeydi.

            Gençler görevlerini öylesine benimsemişler ki sözcükler bu üstün görev anlayışını anlatmaya yetmez. İşin doğrusu, şimdiye değin izlediğim okul programlarının arasında parmakla  gösterebileceğim unutulmaz bir  görsel zenginliğe tanık oldum.

            Değerli okulun değerli idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri, hepinizin eline sağlık.

            Sevgili öğrenciler, aldığınız güzel ve nitelikli eğitimi okulunuza yakışır bir şekilde sundunuz. Anladık ki turizm lisemiz güvenli ellerde ve yarınlara umutla bakan gençler yetiştiriyor. Bu bize yeter.

            Edebiyata dönük olarak değerlendireceğimiz şiir dinletisi güzel duygularımızın ve içimizde hapsolan ruhumuzun özgür bırakılmasını hissettirir şekilde sunulması bir edebiyat öğretmeni olarak beni çok mutlu etti.

            Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun, “Şairim” şiiri ile Ayla Aydemir’in, “Annem” şiiri ve diğerleri tam bir şiir dinletisi niteliğindeydi. Bir de şiirlerin kime ait olduğu anons edilseydi en azından şairlere bir vefa olurdu.

            Öğrencilerin uzun emekler vererek hazırladıkları parodiler ve skeçler görülmeye değer nitelikteydi. Salondakilere hoş anlar yaşatan gençlere hangi övgü sözcüklerini söylesek inanıyorum ki az gelir. Şarkı, türkü söyleyen; gitar, saz çalan pırıl pırıl yetenekli gençler…

            Hele “Ankara Kaşık Oyunu” üzerine “yorum” sözcüğü yetersiz kalır. Gözümüzün kirini, kulaklarımızın pasını attık bu oyunla; gençlere iştirak etme ateşi ile yandık tutuştuk.

Öğrencilerin kokteyl hazırlamalarındaki beceri zenginliği onların okulda ne denli düzenli bir program izlendiğinin kanıtı niteliğindeydi.

            Böyle gençleri yarına hazırlayan okul müdürü Müdür Yusuf Kılıç’a, öğretmenlere ve emeği geçen diğer personele teşekkürlerimi sunarım. Gençlerimize de yarınlarda başarılar dilerken bu tür tanıtım programlarının halka açık sunulmasında çok büyük yararın olacağı inancını taşıyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap