CHP'den Yaşanacak Bir Eğirdir Sözü!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP'den Yaşanacak Bir Eğirdir Sözü!
Haberin Tarihi: 1.5.2015 17:29:00 - Okunma Sayısı:3076 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta il yönetimi ve milletvekili adayları Eğirdir'de esnaf ve semt pazarında halkı ziyaret ederek balıkçı esnafının da sorunlarını dinledi.

 

 

CHP’den Yaşanacak Bir Eğirdir Sözü!

 

CHP il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili adaylarından oluşan heyet Eğirdir’de esnaf ve halkla buluştu. İlçe sakinlerinden, son 10 yılda iktidar tarafından bölgeye bir çivi dahi çakılmadığı söylemlerini işiten CHP’li heyet, kendilerine destek verip göreve gelmeleriyle birlikte Eğirdir’in hak ettiği yere kavuşacağının sözünü verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta il yönetimi ve milletvekili adayları Eğirdir’de esnaf ve semt pazarında halkı ziyaret ederek balıkçı esnafının da sorunlarını dinledi.

 

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, Milletvekili Adayları İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk, il ve ilçe yöneticileri olmak üzere çok sayıda partilinin katıldığı ziyaretlerde, milletvekili adayının babası Ahmet Dinçtürk de yer aldı.

CHP’li heyet esnaf gezilerinin yanı sıra, Eğirdir Akın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sinan ve gazete çalışanlarını ziyaret etti.

 

EĞİRDİRLİ HALK İSYANDA!

İlçenin içinde bulunduğu durumdan muzdarip olduğunu belirten Eğirdirliler, ilçeye son 10 yılda bir çivi dahi çakılmadığından yakındı.

İktidarın da Eğirdir’i büyük bir köy görünümünden kurtaramadığı için serzenişte bulunan ilçe sakinleri, daha önceki seçimler öncesinde birçok milletvekili adayının gelerek kendilerine birçok vaatte bulunduğunu ancak kendilerini bir daha göremediklerini savundular.

 

İlçenin her geçen gün göç verdiğini anlatan vatandaşlar, yaşanacak bir Türkiye için bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’ne yetki vereceklerini ilettiler.

Milletvekili Adayları Bakır ve Dinçtürk’ün tek tek dinlediği vatandaşlar, 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla artık nefes almak istediklerini aktardılar.

 

“BİZ ESKİ EĞİRDİRİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”

İlçedeki sorunları yakından bildiğini belirten ve kendisinin de eski bir Eğirdirli olduğunu dile getiren CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Eğirdir Gölü’nün zirai ilaç atıkları ve bakımsızlıktan dolayı kirlendiğini, burada acil bir önlem alınması gerektiğini vurguladı.

 

Kendisinin çocukluğunda bolca bulunan Eğirdir Kereviti’nin bir marka olduğunu anlatan CHP’li Dinçtürk, “Biz eski Eğirdirimizi istiyoruz. Sağlıklı ve temiz sulara sahip bölgede yaşayan, kaliteli ürünleri bulunan Eğirdirimizi geri istiyoruz. Göreve geldiğimiz vakitte bu kanayan yaraya merhem olmak adına çalışacağız” dedi.

 

Eğirdir’in turizm için potansiyel bir cazibeye sahip olduğunu kaydeden Dinçtürk, yetkiyi aldıktan sonra bu bölgede ciddi çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

CHP Milletvekili Adaylarından İrfan Bakır ise,  Eğirdir Gölü’nde daha önce çok çeşitli balık türlerinin bulunduğunu ancak, yaşanan kirlilik oranının artmasıyla çoğu türün yok olduğunu söyledi.

Göreve gelmeleriyle birlikte Eğirdir’in ve Eğirdir Gölü’nün yaralarını saracaklarının sözünü veren CHP’li Bakır, “Eğirdirimiz bizi bağrına bastı. Bizler de zaten bu ilçemizi ve sakinlerini çok seviyoruz. Halkımızın teveccühleriyle göreve geldikten sonra Eğirdirimiz için tüm imkanlarımızı sarf ederek elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

EĞİRDİR AKIN GAZETESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Daha sonra Eğirdir’de 45 yıldır yayın hayatını sürdüren Eğirdir Akın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdullah Sinan ve gazete çalışanlarını ziyaret eden CHP’li Heyet, basının yaşadığı sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

“BASINIMIZ ENGELLENİYOR, KISITLANIYOR,

ÖZGÜRLÜKLERİ ENGELLENİYOR”

Basının üzerinde yoğun baskılar uygulandığını bildiklerini ifade eden CHP’li Dinçtürk, “Basınımız çoğu zaman kısıtlanıyor, özgürlükleri engelleniyor, susturulmaya çalışılıyor. İnşallah biz CHP olarak iktidara yürüdüğümüzde, basınımızın kaybettiği ve sahip olması gereken haklarını geri vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“45 YILDIR BOYUN EĞMEDİĞİMİZ İÇİN AYAKTAYIZ”

Kendilerinin yaklaşık 45 yıl önce Eğirdir Akın Gazetesi olarak yola çıktıklarını anlatan İmtiyaz Sahibi Abdullah Sinan ise, “Allaha şükürler olsun ki biz 45 yıldır kimseye boyun eğmedik, kimsenin tarafı olmadık, kimseye de minnet borcumuz yok. İşte bu nedenle bugünlere kadar ayakta kalmayı başardık” dedi.

 

Öte yandan, akşam saatlerinde Eğirdir’deki çalışmalarını tamamlayan CHP’liler, ilçe sakinlerinden aldıkları destek sözlerinin ardından ziyaretlerini noktaladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap