CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Isparta mitinginde konuştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Isparta mitinginde konuştu
Haberin Tarihi: 12.5.2015 12:53:00 - Okunma Sayısı:2914 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü partisinin Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Isparta mitinginde konuştu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü partisinin Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Partililerin "Başbakan Kemal" şeklindeki sloganları için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, sloganın çok güzel olduğunu, fakat buna 7 Haziran'da oy kullanarak karar verileceğini söyledi.

Her CHP'liden önceki seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaş bulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Ona şunu söyleyin, Bak kardeşim 13 yıl bir iktidara kredi açtık, 13 yılın sonunda nereye geldik? 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, 2 milyon Suriyeli, Suriyelilere harcanan 5,5 milyar dolar para, atama bekleyen 350 bin öğretmen, aylık geliri bin liranın altında kalan 8 milyon emekli..." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu tablonun 21'inci yüzyılın Türkiyesine yakışmadığını ifade ederek, bunu hep birlikte değiştireceklerini kaydetti.

CHP'nin hazırladığı seçim bildirgesinde toplumun bütün kesimleri için çözüm önerilerinin sunulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun için sadece 4 yıl istediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Ben öyle 13 yıl, 20 yıl falan istemiyorum. Sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin açıkladığı rakamlara kimsenin itiraz etmediğini, fakat "parayı nereden bulacak" denildiğini savunarak, "hortumları keserek" verdikleri sözleri yerine getireceklerini kaydetti. "Hortumlardan kesilen" paranın işçiye, memura, emekliye, çiftçiye, esnafa verileceğini söyleyen  Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede, 21'inci yüzyılın Türkiyesinde hiç kimse çıkıp 'ben yoksulum' demeyecek. Yoksulluğu yeneceğiz. 7 Haziran'da bana görev düşüyor, size de görev düşüyor. İster bir kahvede otursun, ister bir lokantada çalışsın, tarlada çalışsın, fabrikada çalışsın, ister esnaf olsun diyeceksiniz ki 'yaşanacak bir Türkiye istiyoruz, huzur içinde yaşanacak bir Türkiye istiyoruz, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye istiyoruz, çocukların yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Herkesin işi, herkesin aşı olsun istiyoruz.' İşsizlik bu coğrafyaya yakışmıyor. Bir evde işsiz bir genç varsa o evde huzur yoktur. Anne, baba merak eder 'çocuğum ne zaman işe girecek' diye. O nedenle yaşanacak bir Türkiye için bana da görev düşüyor, size de görev düşüyor."

Kılıçdaroğlu, yaşanacak bir Türkiye'nin refahı tabana yaymaktan geçtiğini belirterek, sokaklarda çatık kaşlı insanların gezdiği bir tablo değil, caddede, fabrikada, mutfakta, hayatın her alanında güler yüzlü insanlar görmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına katkı veren, alın teri döken emeklilere vefa borcunu ödeyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Isparta'da 75 bin emekli bulunduğunu ve onların oyunu istediğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Bakın 74 bin 999 değil, 75 bin emeklinin oyunu istiyorum. Çünkü onu baş tacı yapıyorum. Ramazan Bayramı'nda da Kurban Bayramı'nda da emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz dedik, sözümüz söz" dedi.

Yıllarca çalışıp primini ödeyen, zamanı geldiğinde de emekli olan bir kişinin aldığı aylıkla geçinemediğini, bu nedenle işine devam ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, işine devam eden emekliden yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi kesildiğini, iktidara geldikleri zaman bunu kaldıracaklarını, emekli aylığının çalışana da tam olarak ödeneceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, emeklinin hakkını CHP'den fazla savunan başka bir partinin bulunmadığını vurgulayarak, emeklilerin başlarının üstünde yerleri olduğunu, bu nedenle tüm emeklilerin haklarını koruyacaklarını vurguladı.

Türkiye'de herkese önem verdiklerini, gülleriyle, gölleriyle ayrı bir güzelliğe sahip Isparta'ya da özel bir önem verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP dışında hiçbir partinin seçim bildirgesinde Isparta'nın adının geçmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim bildirgesinde Antalya, Burdur ve Isparta'nın adının geçtiğini, çünkü bu kentlerin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini kaydederek, "CHP'nin seçim bildirgesinde Antalya, Burdur ve Isparta geçer. Karayolları geçer, duble yollar geçer. Bu bölgenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu.

İktidarın yıllar yılı hep söz verdiğini, "yapacağız" dediğini fakat 13 yıldır verdiği sözleri tutmadığını savunan Kılıçdaroğlu, iktidara 7 Haziran'da "benden size oy yok" denilmesi gerektiğini belirtti.

Dünyada en pahalı mazotun Türkiye'de satıldığını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçinin üretebilmesi, kazanabilmesi ve alın terinin karşılığını alabilmesi için mazotu çiftçiye litresi 1,5 liradan vereceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın "Mazot 1 lira olursa çok kötü durumlara düşeriz" dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz hiçbir zaman 1 lira demedik. Yanıltıyorlar, kandırıyorlar, yalan söylüyorlar. Kar dahil mazot kaça geliyor biliyor musunuz? 1 lira 21 kuruşa üretiliyor. Biz köylüye 1,5 liradan veriyoruz. Zarar eden var mı, hayır zarar eden yok. Sen yata, gemilere mazotu 1 lira 21 kuruşa verirken biz itiraz etmiyoruz da çiftçiye 1,5 liradan verirken mi itiraz ediyorsun. İncide, yakutta, pırlantada, elmasta KDV, ÖTV'yi kaldırırken sana bir şey demedik. Ben de çiftçinin mazotundan KDV'yi, ÖTV'yi kaldırıyorum niye itiraz ediyorsun. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. O elmastan yana, ben köylüden yanayım. O yandaştan yana, ben vatandaştan yanayım."

Türkiye'de yaklaşık 350 bin atama bekleyen öğretmen bulunduğunu, bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı araştırmasına göre 200 bin ek derslik yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, çocukların öğretmen beklediğini, öğretmenlerin öğrenci beklediğini, fakat iki tarafın bir türlü buluşamadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramının kalmayacağını vurgulayarak, atama bekleyen 350 bin öğretmenin oyunu da istedi.

"Benim çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak, benim bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutuları olmayacak, benim bakanlarım birilerinin önüne Rıza Sarraf'ın önüne yatar gibi yatmayacak" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi onurlu bir ülke, siyaseti de temiz siyaset yapacaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "İlk 4 ayda çıkaracağımız kanunun adı temiz siyaset kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Siyaset düzgün insanların, namuslu insanların, hesap veren insanların alanı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

21'inci yüzyılın Türkiyesinde 17 milyon yoksulun yakışmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, 4 yılda yoksulluğu bitireceklerini ve getirecekleri aile sigortası ile her hanenin gelirinin en az 720 lira olacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliği de kaldıracaklarını aktararak, bununla devlete hiçbir yük gelmeyeceğini, sadece taşerona ödenen paraların doğrudan işçiye ödeneceğini dile getirdi.

CHP'den kaynak soran Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Genel Kurulunda açık ve net bir çağrı yaptığını ve Davutoğlu'nu, istediği bir televizyon kanalında uygar iki insan gibi tartışmaya davet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Emin olun 'kaynak nerede' diye sordukları zaman aklıma şu geldi, ya bu adamlara bir kurs mu açsak, 'devlet nasıl yönetilir' diye. 'Devlet nasıl yönetilir, bütçe nasıl yapılır, nasıl harcanır' diye sonunda bize kurs açtıracaklar" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Bülent Ecevit'in "Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen" sözünü hatırlatarak, insanca, hakça bir düzen sağlamak için iktidar olmayı amaçladığını, bu nedenle emeklisinden öğretmenine, işçisinden esnafına kadar her kesimden oy istediğini bildirdi.

Konuşmanın ardından CHP Isparta milletvekili adayları tanıtılırken, Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylar halkı selamladı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap