Dedegöl Dağcılık Şenliği Pandemi Kuralları Çerçevesinde Gerçekleşti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dedegöl Dağcılık Şenliği Pandemi Kuralları Çerçevesinde Gerçekleşti
Haberin Tarihi: 30.5.2021 15:45:11 - Okunma Sayısı:1101 defa okundu.

ETUDOSD tarafından düzenlenen Dedegöl Dağcılık Şenliği bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı sayıda sporcunun katılımıyla yapıldı.

Dedegöl Dağcılık Şenliği Pandemi Kuralları Çerçevesinde Gerçekleşti

 

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) tarafından ilki 1997 yılında gerçekleştirilen Dedegöl Dağcılık Şenliği bu yıl  pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı sayıda sporcunun katılımıyla yapıldı.

29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde Dedegöl Dağı Melikler Yaylasında gerçekleşen Şenliğe vizeli dağcılık lisansı olan yaklaşık 30 sporcu katıldı.

Bu sabah saat 05.00'de, 12 yaşındaki Emirhan Uçgun'un mihmandarlığında Melikler Yaylasından Dedegöl Dağı zirvesine (2998 m.) tırmanışa geçen sporcular, saat 08.30'da zirveye ulaştılar. Aksu ve Yenişarbademli arasında 2998 metrelik doruğuyla heybetle yükselen Dedegöl Dağı zirvesinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuyan sporcular, zirve defterini imzaladıktan sonra inişe geçtiler.

Etkinlik sporcuların "önümüzdeki  yıl tekrar buluşmak" dilekleriyle sona erdi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap