YAZ OKULLARI YELKEN KURSU SONA ERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAZ OKULLARI YELKEN KURSU SONA ERDİ
Haberin Tarihi: 11.8.2021 17:17:42 - Okunma Sayısı:871 defa okundu.

KURSA 235 ÖĞRENCİ KATILDI…

YAZ OKULLARI YELKEN KURSU SONA ERDİ

KURSA 235 ÖĞRENCİ KATILDI…

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Eğirdir’de ücretsiz açılan ve 5-15 yaş grubundan 235 öğrencinin katılım sağladığı Yaz Spor Okulları 1. dönem yelken kursları sona erdi. Kursların sona ermesiyle birlikte Eğirdir Limanında sertifika töreni düzenlendi.

Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, Antrenörler Ahmet Şahan ve Mehmet Utku Dikmen’in nezaretinde büyük bir özverileriyle gerçekleşen Yelken kursunda 1’nci dönem kursu sona erdi.

235 öğrencinin kayıt yaptırdığı yelken kursunu tamamlayan öğrenciler için bugün saat 14.00’da Eğirdir Limanında bir sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine; Kaymakam Adem Çelik,  Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Ahmet Taşdemir, Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan,  ilçe protokolü, çok sayıda kursiyer ve veli katıldı.

AĞARTAN: “ HEDEFİMİZ ÜLKEMİZE YENİ DENİZCİLER KAZANDIRMAK”

Eğirdir Limanında düzenlenen Yaz Spor Okulları 1. dönem yelken kursu sertifika töreninde bu yıl yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, şunları söyledi:

“2021 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz spor okulları kapsamında aştığımız yelken kursumuzun sertifika törenine hoş geldiniz. Bu yıl yelken kursumuza 5 ile 15 yaş aralığında 235 öğrencimiz kayıt yaptırmıştır. Bu yıl kursumuzun başka misafirlerimizde vardı. Eğirdir’imizin Gölünü, havasını, suyunu, rüzgarını  seven Antalya Akdeniz Yelken Kulübü yelkencileri, bizim yelkencilerimizle birlikte çalışmalarını sürdürmektedirler. Antalya Akdeniz Yelken Kulübüne Eğirdir Belediyespor Kulübünü tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum.

Kursumuza katılan yelkencilerimize gerekli olan yeni yelken terimleri, yelkenci düğümlerini, optimist sınıfı bilgileri, meteorolojik bilgiler, yön ve rüzgar adları, seyir kuralları, yelken kurallarını uygulamaları ve yüzme öğrettik. Bu bakımdan çok mutluyuz. Kısa süre içerisinde ülkemizin üç tarafının denizlerle ve göllerle kaplı olmasına karşı eksikliğini hissettiğimiz, yeni denizciler kazandırmamış olmamız bizi çok mutlu ediyor. Yelkencilerimiz bu kurs sayesinde karar verme yeteneklerinin gelişmesine, özgüvenlerinin artmasına, sosyalleşmelerinin sağlanmasına, disiplinli olmaya, yardımlaşmayı, tek başına iş başarmayı, yeteneklerinin artmasına, doğayı sevmeyi ve korumayı öğrenmelerine daha bir çok yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Kurslarımızı 3 yelken antrenörümüz ile birlikte sürdürüyoruz. Çalışmalarından dolayı antrenörlerimiz Ahmet Şahan ve Mehmet Utku Dikmen’e de çok teşekkür ediyorum.

Yelken sporuyla 1972 yılından beri uğraştığını konuşmalarında ifade eden Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan,  1972 yılından beri Yelken sporuyla ilgilenen ve aramıza sonradan katılan Ahmet Şahan ve Mehmet Utku Dikmen Eğirdir’de yapılan en güzel hizmetlerden birisi olduğuna inandığımız bu sporun canlanması, devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hedefimiz ülkemize yeni denizciler kazandırmak, yeni yıldız yelkenciler yetiştirmek ve milli takıma Türkiye’mizi temsil edecek milli sporcular vermektir. Gelecek yıllarda daha çok çocuğumuzu aramızda görmek dileğiyle sizlere saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Şeref Ağartan sözlerinin sonunda Kaymakam Adem Çelik’e,  Belediye Başkanı Veli Gök’e Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“BAHÇENİZ HİÇBİR ZAMAN ÇİÇEKSİZ KALMAYACAK”

Kursiyer velilerinden Mediha Ayşegül Altınkese  ise Yelken sporunun hem kendilerine hem de çocuklarına çok şey öğrendiklerini söyleyerek, şu mesajlarını verdi;

“…Pandemi döneminde zor bir eğitim öğretim yılını kapatıp, yaz kurslarımızın başladığı günden itibaren çocuklarımıza vermiş olduğunuz emeklerle, birlik olup kendilerine güvendiklerinde neleri başarabileceklerini gösterdiniz. Çocuklarımızı sizlere emanet ederken bir an bile gözümüz arkada değildi. Zaman bir su misali gibi, hızla akıp geçerken birinci dönemin sonuna geldik. Bir sonraki dönemde yavrularımızla ve biz veliler olarak iple çekiyoruz. Omuzlarınızdaki ağır yük ve sorumluluklarınızın bilincindeyiz. Sizin bu fedakarlığınızın yanında bahçeniz hiçbir zaman çiçeksiz kalmayacak. Biz bu çiçekleri her zaman sizin bahçenize getireceğiz. Bütün emekleriniz için herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN GÖK DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK…

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, yelken sporuna dün olduğu gibi yarın da destek olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“….Eğirdir Gölü su sporları açısından hazine değerinde olup, yılın hemen hemen her ayı yelken sporu için ideal bir yere sahiptir. Ülkemizde ilk kurallı ve resmi yelken yarışı 12 Ağustos 1932 yılında yapılmıştır. Eğirdir’imizde ise 1972 yılında yelken sporu başlamıştır. O dönemin Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı ve yöneticileri ilçemize gelerek bu doğa harikası gölde yelken sporunun yapılmasının uygun olduğunu belirtmişlerdir. 1972 yılında şuan Isparta Yelken İl Temsilcimiz olan emekli öğretmen Şeref Ağartan’a yelken sporunu başlatma görevini vermişlerdir. O yıldan itibaren yelken sporumuz aralıksız devam etti. Bu süre içerisinde yüzlerce lisanslı yelkenciler yetiştirilmiştir. İlçemizde Cumhurbaşkanlığı kupası, başbakanlık kupası, göl kupası, gül kupası ve sayısız bölge kupaları gerçekleştirilmiştir. Türkiye çapında 100 kişilik 15 gün süreli optimist kampı yapılmıştır. 1976 yılında Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonasında dördüncülük elde edilmiştir. Bugün 2 yelkencimiz milli sporcuların seçildiği altın grubunda yarışmaktadırlar. Umut ediyoruz ki milli olmaya çok yaklaşmışlardır.

Yelkencilerimiz yılda 9 defa Türkiye’nin değişik yerlerindeki yarışmalara katılmışlardır. Bizler de belediye olarak katkıda bulunduk. Yelken sporuna katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 2021 yılında da pandemi sürecine bağlı olarak şartlar uygun olursa 5’nci Eğirdir Altınelma Ulusal Optimist yarışlarını yapmayı düşünüyoruz. Bütün bu faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

KAYMAKAM ÇELİK: “YELKEN SPORU ÇOCUKLARIMIZA ÇOK BÜYÜK BİR ÖZGÜVEN KATIYOR”

Törende son olarak konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ise şunları ifade etti: “Bugün burada çok güzel bir amaç için toplandık . Eğirdirimiz sahip olduğu imkânlarıyla bu güzel doğasıyla, bu güzel gölüyle her türlü sportif faaliyeti yapmaya çok uygun bir yer. İbni Haldun diyor ya ‘Coğrafya kaderdir’ diye. Hakikaten buranın kaderi o coğrafyanın bu güzelliği çok önemli. Bunun farkında olmamız gerekir, bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Buna özgü çalışmalar yapmamız gerekir. Bugün çocuklarımız 235 öğrencimiz her biri farklı yaşlarda, yelken sporuna gönül vermiş çocuklarımız bu güzellikten de faydalanarak çok güzel bir sportif faaliyet icra ediyorlar. Hem gölümüzü tanıtıyorlar hem de gölümüzde spor yapıyorlar. Bu spor gerçekten çocuklarımıza çok büyük bir özgüven katıyor. Velilerimiz de farkında. Gölde yüzme öğrenen her bir çocuğumuz kendini ifade etme noktasında, özgüven noktasında çok ciddi şeyler kazanarak o gölde tek başına mücadele ediyor. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Kolay bir spor değil. Burada yaşayan, buraya sahip olan bu gölde bu çocuklarımızın bu sporu yapması bizler için ve veliler için çok kıymetli diye düşünüyorum. Bu tür sportif faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum. Bu bağlam da bizler de her türlü desteği vereceğimizi garanti ediyoruz. 1972 yılından beri bu sporu devam ettiren Şeref Ağartan hocamızı da tebrik ediyorum. o gün bugündür hala bu mücadelenin içinde ve hala yılmadan aramızda. Ahmet ve Utku kardeşimiz de bu işi çok güzel yapıyorlar. Onları da buradan tebrik ediyorum. emeği geçen velilerimize, belediyemize çok teşekkür ediyorum. Daha nice nice öğrenciler, sporcular, nice milli sporcular yetişmesini diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yelken kursuna katılan sporculara katılım belgesi takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap