SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 3.9.2021 10:45:01 - Okunma Sayısı:2349 defa okundu.

İl genelinde 9 adet pazaryeri ve perakende, 11 adet karaya çıkış noktası, 5 adet balıkçı, 4 adet balıkçı teknesi, 5 adet iç su avlak sahası, 2 adet işleme ve değerlendirme tesisi ve 18 adet yetiştiricilik tesis denetimi gerçekleştiridi.

SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ YAPILDI

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri tarafından balıkçılık ve su ürünleri işletmeleri, pazaryerleri ve avlak sahalarına yönelik olarak eş zamanlı su ürünleri denetimleri düzenlendi.

Bakanlık Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün 12.08.2021 tarih ve 2310718 sayılı talimatları doğrultusunda; su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması için ülkemiz genelinde yapılan eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda il genelinde 9 adet pazaryeri ve perakende, 11 adet karaya çıkış noktası, 5 adet balıkçı, 4 adet balıkçı teknesi, 5 adet iç su avlak sahası, 2 adet işleme ve değerlendirme tesisi ve 18 adet yetiştiricilik tesis denetimi gerçekleştiridi.

5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ kapsamında su ürünleri kontrol ve denetim faaliyetlerimiz su ürünleri kontrol ekiplerince yapılmaya devam edeceği bildirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap