VALİ SEYMENOĞLU; “BU GÖL  KURUYOR!!! GÖL KİRLENİYOR!!! SAHİP ÇIKMALIYIZ!!!”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,VALİ SEYMENOĞLU; “BU GÖL  KURUYOR!!! GÖL KİRLENİYOR!!! SAHİP ÇIKMALIYIZ!!!”
Haberin Tarihi: 1.11.2021 10:26:11 - Okunma Sayısı:3541 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

VALİ SEYMENOĞLU; “BU GÖL  KURUYOR!!! GÖL KİRLENİYOR!!! SAHİP ÇIKMALIYIZ!!!”

                                  Zeki TARHAN – ANKARA

         Isparta valisi Ömer SEYMENOĞLU, 16 Ekim 2021 tarihinde, ISVAK / EKO – BİR / SDÜ / ISUBÜ paydaşlığında ve MAREM’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “EĞİRDİR GÖLÜ VE TARIMSAL SULAMA” konulu BİLİMSEL VE SEKTÖREL ÇALIŞTAY’ da yaptığı açılış konuşmalarında; “Davetiye içeriğinde belirtilen ve sınırlarının çok iyi çizildiği anlaşılan ÇALIŞTAY’ın ana temasına ben dahil, bu Çalıştaya  katılan herkes ve hepimiz vakıfız. Yani, bu Göl kuruyor!!! Göl kirleniyor!!! Ve bu bölge için, ülkemiz için, insanımız için bu Göle sahip çıkmamız lâzım. Ama bunu yıllardır zaten söylüyoruz…” diyordu.

                                                       ***

         Vali SEYMENOĞLU, İlde Yürütmenin başıydı ve konuşmasının elbette ki bir ağırlığı olacaktı… Küresel iklim değişikliği ve buna bağlı kuraklık olgusunu, doğal koşullar bağlamında değerlendiriyor ve bu yönüyle zaten Gölü tartışmadıklarını vurgularken, Gölün suyunun eksilmesinden hareketle bir saptama yapıyor ve bakın nasıl bir çözümleme koyuyordu önümüze: “…Gölün ömrünü nasıl uzatabiliriz, nasıl faydalı ve temiz bir şekilde kullanabiliriz? Kuraklık bir gerçek, doğal koşullardan dolayı. Bu Çalıştay da, Gölün ömrünü nasıl uzatabiliriz? Zaten davetiyede bunun sınırları da çizilmiş, ana teması TARIMSAL SULAMA!!! Bu Çalıştay da bunu amaçlıyor.”

                                                    ***

          Sayın valimiz, açılış konuşmalarının çok güzel olduğunun altını çizerken, kendisinin de bu konuşmalardan zevk aldığını belirtiyor ama konuşmaların uzadığını söylüyordu… Ve Çalıştayın  moderatörlüğünü yapan TARHAN’ a dönerek, davetiye metninin içeriğinin ve temasının çok güzel olduğunu anımsatıyor ve davetiye metninin tamamını üzerine basarak okuyordu… Ve son cümlesi olan; “…Ben de konuşmamı böylece tamamlamış olayım” diyor ve noktayı şu şekilde koyuyordu: “Ne kadar güzel, ana temanın sınırları da çok güzel çizilmiş…Bütün bunlar, Çalıştayda tartışılacak… Çalıştay çıktıları, bizler için elbette ki REHBER OLACAKTIR.”

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap