Isparta'nın İlk Kesme Gül Serası Ziyaret Edildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'nın İlk Kesme Gül Serası Ziyaret Edildi
Haberin Tarihi: 14.12.2021 14:27:38 - Okunma Sayısı:2312 defa okundu.

Toplam 7.800 metrekare kapalı alan içerisinde 9 çeşit ürün bulunan seranın %50'si kırmızı kalan kısmı ise beyaz, pembe, fuşya, sarı, dolca vita ve krem renkli güllerden oluşuyor.

ISPARTA'NIN İLK KESME GÜL SERASI ZİYARET EDİLDİ

 

Sektörde ihtiyacın çoğu zaman Kolombiya, Kenya, Hindistan ve Hollanda gibi yabancı ülkelerden karşılandığı kesme gülde, Türkiye'deki üretim de yaygınlaşmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, 2020 yılında 93.274.056 adet kesme gül üretildi. Süs bitkileri üretimi içindeki paylar incelendiğinde kesme çiçekler % 60,9, diğer süs bitkileri %39,1'lik bir paya sahiptir.

Gül denilince akla gelen ilk şehir olan Isparta'nın Atabey ilçesinde Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nun desteğiyle 2021 yılının ağustos ayında kadın girişimci Leyla Aydın tarafından kurulan kesme gül serası Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafında ziyaret edildi. Isparta'nın ilk kesme gül serası niteliğinde olan ve toplam 7.800 metrekare kapalı alan içerisinde 9 çeşit ürün bulunan seranın %50'si kırmızı kalan kısmı ise beyaz, pembe, fuşya, sarı, dolca vita ve krem renkli güllerden oluşuyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "katma değeri yüksek, ihraç edilebilir, geliri yüksek ürünler ve çiçekler üreten bu gibi tesislerin artması için her türlü destek verilecektir." denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap