Okutan'dan Halk Otobüslerine Ziyaret

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Okutan'dan Halk Otobüslerine Ziyaret
Haberin Tarihi: 2.6.2015 14:20:00 - Okunma Sayısı:3037 defa okundu.

Okutan "Yaşlılarımız Ak Saçlı, Ağzı Dualı İnsanlardır"

Okutan’dan Halk Otobüslerine Ziyaret
Okutan "Yaşlılarımız Ak Saçlı, Ağzı Dualı İnsanlardır"
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Adayları S.S 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. MHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz’ın da katıldığı buluşmaya Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yavuz ev sahipliği yaptı.

Toplantıda Milletvekili Adayları Hakan Demirtaş, A. Ziya Nuhoğlu, Hüseyin Avni Bıçaklı ve Nuri Okutan iç ve dış politikadaki son durum hakkında bilgiler verirken, yine MHP iktidarında şoför esnafına yönelik yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

MHP iktidarında şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacağını söyleyen MHP 1.sıra Milletvekili Adayı Nuri Okutan yine kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı vereceklerini aktardı. Okutan, “İktidarımızda yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt verilecek” dedi. 

Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartı olarak Hilalkart vereceklerini söyleyen Okutan, bir elin verdiğini, diğer ele göstermeyeceklerini, Hilalkart’ın partisine bakılmaksızın ihtiyaç sahiplerine vereceklerini aktarırken, bu kartla vatandaşların halk otobüslerinden de faydalanabileceklerini dile getirdi.

Türkiye’de bir algı yönetiminin söz konusu olduğunu belirten Nuri Okutan, ‘Algı yönetimine son’ derken, “Devleti devlet gibi yönetecek kadrolar lazım. Başında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere biz devleti yönetmeye talibiz, bizi destekleyin” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerine verilecek kartla ilgili olarak konuşan MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, “Biz Hilalkart çıkaracağız, vakıflarda yaşlılarımıza yönelik, sosyal devlet kavramı çerçevesinde hem 65 yaş üzerindeki yaşlılarımıza vatandaşlarımıza devlet yardım ediyor, destekliyor. Bu desteğe devam edeceğiz daha da arttıracağız. Orada da bir hilal kart çıkaracağız. Hilalkartla ‘nüfus cüzdanına bakacağız, edeceğiz’ diye bir şey olmayacak. Yaşlılarımız istediği yerden bakkallarda olmak kaydıyla o Hilalkart’a doldurulan limitle bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek” görüşlerinde bulundu.

Ulaşımdan ücretsiz faydalanmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşların ülkenin değişik illerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarına değinen Okutan, bu durumdan utandığını kaydetti. Okutan, “AKP belediyelerine ait son zamanlardaki uygulamaları görüyoruz. Ben utanıyorum, bunlar bizim yaşlılarımız. Yaşlılarda bizim kültürümüzde ak saçlı, ağzı dualı insanlardır. Dolayısıyla bunların kalbi kırılmamalı yanlış olsa bile. Bunların duası bizim için önemli. Bu devlet için önemli, bu millet için önemli, Isparta’mız için önemli” dedi.  

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, özel halk otobüsleri şoförlerinden de bir ricada bulundu. Okutan, “Zaman zaman gerginlik olabilir. Sizden ricam bütün değerlerimiz adına, gençliğiniz adına onlara daha yumuşak davranmanızı, hoşgörüyle karşılamanızı diliyorum. Çok yoğun ve yorgun çalışıyorsunuz. Mümkün mertebe annenizi, babanızı, yaşlılarımızı hatırlayarak sahip çıkalım. Onlar bize lazım” ifadelerinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap