Eğirdir'li Akademisyen Prof. Dr. Yanık, “TÜBİTAK Bilim Ödülü”nün sahibi oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'li Akademisyen Prof. Dr. Yanık,  “TÜBİTAK Bilim Ödülü”nün sahibi oldu
Haberin Tarihi: 28.12.2021 11:29:17 - Okunma Sayısı:1121 defa okundu.

Prof. Dr. Jale Yanık, TÜBİTAK 2021 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri değerlendirme sonuçlarına göre Temel Bilimler alanında “Bilim Ödülü”ne layık görüldü.

Eğirdir'li Akademisyen Prof. Dr. Yanık,

“TÜBİTAK Bilim Ödülü”nün sahibi oldu

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Eğirdir'li hemşehrimiz Merhum Emekli Albay Rafi Baysal ve Lütfiye Baysal'ın kızları Prof. Dr. Jale Yanık, TÜBİTAK 2021 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri değerlendirme sonuçlarına göre Temel Bilimler alanında “Bilim Ödülü”ne layık görüldü.

Enerji ve yakıtlar, çevre bilimleri ve  kimya alanlarında çalışmalar yürüten Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, TÜBİTAK 2021 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri değerlendirme sonuçlarına göre Temel Bilimler alanında “Bilim Ödülü”ne layık görüldü.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılında 3 Bilim Ödülü ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, TÜBİTAK -2021 Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında verilen “Bilim Ödülü” kategorisinde ödül alan 3 bilim insanından birisi oldu. Prof. Dr. Jale Yanık,  Temel Bilimler alanında bilim ödülüne layık görüldü.

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu gün saat 14.00'de Ankara'da yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap