Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Meyvelerini Vermeye Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Meyvelerini Vermeye Başladı
Haberin Tarihi: 24.1.2022 17:52:39 - Okunma Sayısı:2436 defa okundu.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gelir Getirici Tür ağaçlandırmaları kapsamında tesis edilen zeytin fidanları ürün vermeye başladı.

​GELİR GETİRİCİ TÜR AĞAÇLANDIRMALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Isparta Orman İşletme Müdürlüğü, Keçiborlu Şefliği, Kuyucak köyünde 2017 ve 2018 yıllarında 7,5 hektar alanda 5.500 adet zeytin fidanı dikilerek, Gelir Getirici Tür ağaçlandırmaları kapsamında tesis edilen zeytin fidanları ürün vermeye başladı.

Isparta Orman işletme Müdürlüğü, Keçiborlu Şefliği, Kuyucak köyü vadisinde zeytin fidanlarına ek olarak 2013 yılından günümüze kadar halkımızın ekonomik gelirlilerine katkı sağlamak amacıyla Gelir Getirici Türler kapsamında tesis edilen ceviz, lavanta, badem ve iğde fidanlarından elde dilen gelirler halkımızın yüzünü güldürdü.

Bölge Müdürü Rifat Ataş, tesis edilen Gelir Getirici Tür ağaçlandırmalarıyla ilgili açıklamada bulunarak, "Teşkilatımızın ormanları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin yanında orman köylerimizin gelirlerinin arttırılmasına yönelik bir misyonu vardır. Bu minvalde gerekli her türlü çalışma yürütülerek, orman emvali üretimiyle elde edilen gelirler dışında tali ürün üretimi ve gelir getirici tür ağaçlandırmalarıyla da halkımıza ekonomik katkı sağlanmaktadır" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap