Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın'ın “6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e Gelişi” İle İlgili Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,   Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın'ın  “6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  Eğirdir'e Gelişi” İle İlgili Mesajı
Haberin Tarihi: 6.3.2022 16:05:57 - Okunma Sayısı:849 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın, 6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e Gelişi'nin 92. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk'ün  " Yurtta Sulh, Cihanda Sulh " ilkesine vurgu yaptı.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın'ın

“6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e Gelişi” İle İlgili Mesajı

 

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın, 6 Mart 1930 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eğirdir'e Gelişi'nin 92. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Atatürk'ün  " Yurtta Sulh, Cihanda Sulh " ilkesine vurgu yaptı. Yalkın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"6 Mart 1930, Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün EĞİRDİR'e teşrifinin yıldönümünde;

Büyük mücadelelerle Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temelini atan,eşsiz Kahraman Asker ve Büyük Devlet Adamı ATATÜRK'ün insanlık tarihine altın harflerle geçen "YURTTA SULH,CİHANDA SULH " veciz sözünün bu gün ne kadar büyük öneminin olduğunu Milletçe daha çok idrak ediyoruz.

Rusya'nın " YURTTA SULH, CİHANDA SULH " ilkesini hiç tanımadan acımasızca Ukrayna'yı İŞGAL  etmeye çalışması neticesinde her gün insanlık dışı VAHŞET  görüntüleriyle karşılaşıyoruz.

Bu insanlık dışı VAHŞETİN en kısa zamanda son bularak ACILARIN,GÖZYAŞLARININ dinmesini Cenâb-ı Allah'tan  niyaz ediyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap