Kosova Heyeti Eğirdir MAREM'i Ziyaret Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kosova Heyeti Eğirdir MAREM'i Ziyaret Etti
Haberin Tarihi: 15.3.2022 17:11:54 - Okunma Sayısı:2375 defa okundu.

Kosova Yönetim Otoritesi, ulusal kırsal ağ yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Eğirdir MAREM'i ziyaret etti.

KOSOVA HEYETİ EĞİRDİR MAREM'İ ZİYARET ETTİ

 Kosova Yönetim Otoritesi, ulusal kırsal ağ yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)'nü ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı IPARD Yönetim Otoritesi koordinasyonunda çalışmaları yürütülen ve temel amacı kırsal kalkınmada güven, işbirliği ve deneyimlerin aktarılması olan ulusal kırsal ağ yapısı ve çalışmaları hakkında Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Kosova Yönetim Otoritesi tarafından 11  Mart 2022 Cuma günü Enstitüye resmi bir ziyaret gerçekleştirildi. 

Ziyaret programı kapsamında; Kosova heyetine daha önce Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün de paydaşı olduğu ve Ülkemizde yürütülen Ulusal Kırsal Ağ'ın önemli projelerinden birisi olan "Gülanta İyi Uygulama Modeli" kapsamında Eğirdir MAREM'in Tıbbi ve Aromatik Bitki çalışmaları, laboratuvar  ve üretim faaliyetleri, deneyimleri, Ziraat Yüksek Mühendisleri Bilal Demir, Hasan Aslancan ve  Erdinç Günay tarafından aktarıldı. Çalışma ziyaretinin son bölümünde Eğirdir MAREM ile Kosova heyetinin ortak yapabilecekleri çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap