İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Mesajı
Haberin Tarihi: 18.3.2022 10:23:54 - Okunma Sayısı:730 defa okundu.

Milletvekili Cesur: "Bizler, atalarımızın bir asır önce vatanımızı korumak için göstermiş olduğu kahramanlığı ve fedakarlığı asla unutmayacak, bütün şehitlerinizin anılarını ilelebet yaşatacağız."

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü Mesajı;

"18 Mart bir destanın yazıldığı tarihtir. 18 Mart’ta Çanakkale’de vatan sevgisinin ve kahramanlığın ve mazlum milletlerin kardeşliğinin destanı yazılmıştır.

Bizler, atalarımızın bir asır önce vatanımızı korumak için göstermiş olduğu kahramanlığı ve fedakarlığı asla unutmayacak, bütün şehitlerinizin anılarını ilelebet yaşatacağız.

Milli Mücadele ruhu Çanakkale ile doğmuş, bütün memleket Çanakkale’de bir olmuştur. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık mücadelemizin, Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizle taçlanacak olan muasır medeniyetler seviyesine çıkma mücadelemizin başlangıcıdır.

Uzak diyarlardan bu topraklara, hiç bilmedikleri bir savaşa, başka devletlerce getirilmiş ve hayatını kaybetmiş mazlum milletlerin gencecik çocukları da bu savaşta Mehmetçiklerimizle beraber hayatını kaybetmiştir. Atatürk’ün de dediği gibi, onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuştur.

Atalarımız, biz de o gencecik çocuklar gibi, başka diyarlara başka devletlerin çıkarları uğruna gönderilmeyelim diye bu mücadeleyi ortaya koymuştur ve bir destan yazmışlardır. Şükranla, Rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bize emanet ettikleri Cumhuriyetimizi, ne pahasına olursa olsun korumak, yarınlara, bizden sonraki nesillere bırakmak da bizim görevimizdir.

Her 18 Mart’ta olduğu gibi, vatan topraklarına canını armağan eden, Çanakkale geçilmez diyerek Türk’ün adını tarihe büyük bir kahramanlık destanıyla yazdıran, başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi Rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

Allah onlardan razı olsun ve milletimizi korusun.”

 

Isparta Milletvekili

Dr. Aylin CESUR

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap