SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!
Haberin Tarihi: 18.4.2022 14:29:19 - Okunma Sayısı:1371 defa okundu.

 17 Nisan 2012 tarihinde hastalarına şifa dağıtırken, bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan vefatının 10. yılında anılıyor.

SAĞLIKTA ŞİDDET

SONA ERSİN!

 17 Nisan 2012 tarihinde hastalarına şifa dağıtırken, bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan vefatının 10. yılında anılıyor.

Gaziantep’te görevi başında genç yaşında bir sağlık ortamında yaşamını yitiren, öldüren, katledilen Doktor Ersin Arslan'ın anısına ve diğer yitirdiklerimiz için 17 Nisan, sağlıkta şiddette yitirdiğimiz hekimlerin anma günü olarak ilan edilmişti.

Hekim Birliği Sendikası Eğirdir Temsilcisi Op. Dr. Tunçhan Çelik, 17 Nisan, sağlıkta şiddette yitirdiğimiz hekimlerin anma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "...katledilip şehit olan tüm meslektaşlarımızı hem anmak hem de bir daha ki seneye yapılacak anmada listede bizlerin de isminin olmaması için ilgililerin en kısa zamanda etkin ve yeterli önlemleri almasını talep ediyoruz." dedi.

Op. Dr. Tunçhan Çelik'in açıklaması şöyle:

"17 Nisan 2012 tarihinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan göğsünden ve karnından bıçaklanarak Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde öldürüldü. O gün sadece Dr. Ersin Arslan ölmedi. Onun ile beraber devletin hekimleri görevleri başında iken koruyacağı, hekimlerin korkusuzca kamu binalarında hizmet vermesinin devletin garantisi altında olduğu hissi hekimlerin vicdanında ağır yara aldı. Hiç kimse bu cinayeti "cehalet"le, "tepki"yle ya da "münferit olay"la açıklamaya kalkmasın. Dr. Ersin Arslan taammüden öldürüldü. Göz göre göre öldürüldü. Yıllardır, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, Hekimlere ve sağlık kurumlarındaki tüm çalışanlara yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz. Durumun vahametini kavrayıp tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olan biteni seyretmekle yetindiler; daha da kötüsü hastaları hekimlere karşı kışkırtmaya devam ettiler. Dr. Ersin Arslan ne ilk ne de son oldu. 2005 / Dr. Göksel Kalaycı, 2008 / Dr. Ali Menekşe, 2012 / Dr. Melike Erdem, 2015 / Dr. Kamil Furtun, 2015 / Dr. Aynur Dağdemir, 2017 / Dr. Sait Berilgen, 2017 / Dr. Hüseyin Ağır, 2018 / Dr. Fikret Hacıosman .

SABİM'e yapılan hasta şikayeti sonrası intihar eden Dr. Melike Erdem'in vebali; doktoru hasta ve hasta yakınlarının hedefi haline getirmeyi sağlık politikasının merkezine koyanların boynundadır. Ülkeyi ve sağlık ortamını yönetenlerin Sağlıkta Dönüşüm Programını durdurmalarını, sağlıkta şiddete sıfır tolerans içerikli bütün önerilerimizi dikkate almalarını bekliyoruz. SABİM denen hukuksuz hattın derhal kapatılmasını istiyoruz. Söze gelince hekimler de hakimlerin hakkına sahip olacak diyenlere soruyoruz. Herhangi bir hakimi herhangi bir telefon numarasını arayıp şikayet veya tehdit edip küfür edebilir misiniz? Edemezsiniz ama hekime edebilirsiniz. Her gün olduğu gibi bugün de ülkemizdeki kamu-özel bütün hastanelerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde, İlçe Sağlık Müdürlüklerinde, ambulans ve evde bakım hizmetlerinde, işyeri hekimliği birimlerinde, muayenehanelerinde, ilaç temini yanında maske dağıtmak zorunda bırakılan hekimler başta COVİD-19 olmak üzere bütün hastalıklara gece gündüz can güvenliği olmadan canı elinde sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Can güvenliğimiz sağlanmadan sağlık hizmeti verilen yapılara güvenlik araması yapılmadan girişlerin devam etmesini kabul etmiyoruz. Bu sebep ile katledilip şehit olan tüm meslektaşlarımızı hem anmak hem de bir daha ki seneye yapılacak anmada listede bizlerin de isminin olmaması için ilgililerin en kısa zamanda etkin ve yeterli önlemleri almasını talep ediyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap