Güçlendirilmiş Parlementer Sistem, Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Güçlendirilmiş Parlementer Sistem, Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir
Haberin Tarihi: 23.4.2022 11:45:15 - Okunma Sayısı:829 defa okundu.

CHP İlçe Başkanı Murat Yılmaz, Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM,

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Yılmaz, TBMM’nin açılışının 102’inci yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

                                                                                    

Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102.yıldönümünü milletçe, büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki İstiklal mücadelesinin en önemli yapı taşlarındandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, meclisin açılışını simgeleyen ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun ve yine Vatanını ve İstiklalini ancak kendi azim ve kararlılığının kurtaracağının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; Millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan büyük kurtarıcı  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, İsmet İNÖNÜ’yü ve bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle,minnetle özlemle yâd ediyor, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap