39. GELENEKSEL ULUBORLU KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,39. GELENEKSEL ULUBORLU KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 7.7.2015 10:28:00 - Okunma Sayısı:2354 defa okundu.

Bu yıl 39.sunu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü etkinliklerle kutlandı.

39. GELENEKSEL ULUBORLU KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI

 

            Bu yıl 39.sunu düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü etkinliklerle kutlandı.

            Kiraz sezonunun mübarek Ramazan ayına denk gelmesi münasebetiyle kiraz festivalinde eğlence düzenlenmedi. Uluborlu İlçe kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinlikler saat 18:00’da başladı.

            Festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet ÜNVERDİ yaptı. Başkan konuşmasında kirazın son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinerek programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Hemen ardından İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK kürsüye çıktı. Kaymakam da aynı duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkının mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

            Açılış konuşmalarının ardından “En İyi Kiraz Yetiştiriciliği Ödül Töreni” düzenlendi. Belediye Başkanlı tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı değerlendirmelere göre ilçemizde en iyi kiraz yetiştiriciliği ödülünü Recai KİRİŞ aldı. Ödülünü Eğirdir Kaymakamı Dr.  Yalçın YILMAZ takdim etti. Düzenlenen yarışmada ikinciliği Ahmet ARISOY, üçüncülüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Himmet BAŞ, Mansiyon ödüllerini ise Emre YENİ ve Ali İhsan ÇETİNKAYA aldı.

            Ödül töreninin hemen akabinde Dolunay Grubu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve Akşam Ezanının okunması ile birlikte programa katılan misafirler iftarlarını açtılar.

            Katılımın bir hayli fazla olduğu festivalde iftar yemeğinden hemen sonra Dolunay Grubunun Semazen gösterileri ve ilahi dinletileri yer aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap