Minikler Futbol Turnuvasının Şampiyonu Arena Park Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Minikler Futbol Turnuvasının Şampiyonu Arena Park Oldu
Haberin Tarihi: 18.8.2022 17:32:05 - Okunma Sayısı:794 defa okundu.

Isparta Belediyesi ve Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (IASKF) işbirliğinde gerçekleştirilen Isparta Belediyesi Minikler Futbol Turnuvası Arena Park Spor Kulübü ile Ispro Futbol Akademisi arasında oynanan final karşılaşmasıyla sona erdi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de tribünden takip ettiği maçın sonunda Arena Park Spor Kulübü, turnuvanın şampiyonu oldu.

Minikler Futbol Turnuvasının Şampiyonu Arena Park Oldu

Isparta Belediyesi ve Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (IASKF) işbirliğinde gerçekleştirilen Isparta Belediyesi Minikler Futbol Turnuvası Arena Park Spor Kulübü ile Ispro Futbol Akademisi arasında oynanan final karşılaşmasıyla sona erdi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de tribünden takip ettiği maçın sonunda Arena Park Spor Kulübü, turnuvanın şampiyonu oldu.

Isparta Belediyesi ve Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Isparta Belediyesi Minikler Futbol Turnuvası sona erdi. 22 Temmuz 2022 tarihinde başlayan ve 27 takımın yer aldığı turnuva boyunca maçlar Atatürk Stadyumu’nda oynandı. Her maç heyecan ve kıyasıya mücadeleye sahne olurken, minik futbolcuların aileleri ile vatandaşlar da müsabakalara yoğun ilgi gösterdi. Kura çekimiyle belirlenen gruplarda yer alan takımlardan dereceye girenler çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı final ve final maçları oynandı. 17 Ağustos Çarşamba akşamı saat 19.30’da Gençlerbirliği, Zafer Spor Kulübüyle üçüncülük için mücadele etti. Gençlerbirliği rakibini 3-0 yenerek üçüncü olurken, Zafer Spor Kulübü turnuvayı dördüncü olarak tamamlandı.

Final maçında ise Arena Park Spor Kulübü, Ispro Futbol Akademisi ile karşılaştı. Saat 20.30’da oynanan maçı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gençlik ve Spor il Müdürü Mahmut Danayiyen, Isparta 32 Spor Kulüp Başkanı Süleyman Kabalak, IASKF Başkanı Erhan Oturak, minik futbolcuların aileleri ve vatandaşlar da tribünden takip etti. 25’er dakika olarak iki devre şeklinde oynanan ve oldukça heyecanlı geçen maçın sonucu 2-2 eşitlikle sona erdi. Penaltı atışları sonucunda Arena Park Spor Kulübü, Isparta Belediyesi Minikler Futbol Turnuvasını şampiyon olarak tamamladı. Ispro Futbol Akademisi ise turnuvada ikinci oldu.

Maç sonunda turnuvaya katılan tüm takımlara katılım belgeleri ve plaketleri verildi. Turnuvada dördüncü olan Zafer Spor Kulübünün kupasını Isparta 32 Spor Kulüp Başkanı Süleyman Kabalak, Gençlerbirliği’nin üçüncülük kupasını IASKF Başkanı Erhan Oturak, ikinci Ispro Futbol Akademisinin kupasını da Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen verdi. Minikler Futbol Turnuvasının şampiyon takımı Arena Park Spor Kulübünün kupasını ise Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen takdim etti. Başkan Başdeğirmen, kupayı minik futbolculara vererek, onları tebrik etti.

Final karşılaşması sonrası konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, final maçının çok heyecanlı geçtiğini söyledi. “Gençlerimiz bizim geleceğimiz’ diyen Başkan Başdeğirmen, spor alanında çok yetenekli çocukların yetiştiğini belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Çocuklarımızı, ailelerini, öğretmen ve antrenörlerini kutluyorum. Isparta Belediyesi olarak spora çok önem veriyoruz. Göreve gelir gelmez sporla alakalı çok önemli yatırımlar yaptık. 20 mahallede semt sahası yaptık. Semt sahalarını çocuklarımız için yaptık. 25 gündür belediyemiz ve Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle çok güzel müsabakalar oldu. Atatürk Stadyumunda çocuklarımız maçlarını oynadılar. Çocuklarımızın bu sahada oynamaları özgüvendir. Bu da çocuklarımızın daha iyi yerlere geleceğinin bir altyapısıdır. Bu altyapıyı geliştireceğiz ve daha çok güçlendireceğiz. Bu şekilde şehrimize ve ülkemize çok daha hizmet eder hale getireceğiz. Ailelerimize de sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Turnuvanın şampiyonu Arena Park Spor Kulübünün minik futbolcuları, turnuvanın zorlu ve çok güzel geçtiğini belirterek, turnuvanın düzenlemesi dolasıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Futbolcular, “Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz. Tüm takımları tebrik ediyoruz. Güzel maçlar sonucunda şampiyon olduk” dediler.

Arena Park Spor Kulübü Antrenörü Fatih Bozbaş ise Isparta Belediyesi Minikler Futbol Turnuvasının düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. 30 yıldır futbolun içerisinde yer aldığını ifade eden Bozbaş, “Biz küçücükken hayaller kurarken şimdi antrenör olarak o hayaller bize nasip oldu, çocuklarımıza nasip oldu. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap