Selcen Ergun İmzalı “Kar Ve Ayı” 47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Selcen Ergun İmzalı “Kar Ve Ayı”  47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde
Haberin Tarihi: 15.9.2022 09:48:45 - Okunma Sayısı:2437 defa okundu.

Eğirdir'li Yönetmen Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi Kar ve Ayı’nın dünya prömiyeri festival kapsamında gerçekleşti.

Selcen Ergun İmzalı “Kar Ve Ayı”

Toronto Uluslararası Film Festivali'nde

 

Eğirdir'li eski bürokrat, Bağkur Genel Müdür Yardımcısı Ertan Ergun’un kızı, Eğirdir’de ilkokul müdürlüğü yapan rahmetli Rıza Ergun'un torunu Selcen Ergun'un ilk uzun metrajlı filmi "Kar ve Ayı" 47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde.

Bu yıl 8-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 47. Toronto Uluslararası Film Festivali başladı. Birbirinden ünlü yapımların gösterimlerinin yapıldığı festivalde Türk bir yapım öne çıktı.

Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi Kar ve Ayı’nın dünya prömiyeri festival kapsamında gerçekleşti. Festivale Türkiye’den seçilen tek yapım olan Kar ve Ayı’nın gösteriminde başrol oyuncusu Merve Dizdar ve görüntü yönetmeni Florent Herry yer aldı.

“Kar ve Ayı”nın yönetmenliğini yapan Selcen Ergun, filmin senaryosunu Yeşim Aslan ile beraber yazdı. Filmin başrollerini Merve Dizdar ve Saygın Soysal paylaşırken onlara Asiye Dinçsoy, Derya Pınar Ak, Erkan Bektaş ve Onur Gürçay eşlik ediyor.

Erdem Helvacıoğlu’nun müziklerini yaptığı filmin, görüntü yönetmenliğini Florent Herry’i üstlenirken, filmi Çiçek Kahraman kurguladı.

Türkiye – Sırbistan – Almanya ortak yapımı olan filmin çekimleri, 2020 yılı zorlu kış aylarında Artvin’in Şavşat kasabasında çekildi. Film, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sırbıstan Film Merkezi, Medienboard Berlin Brandenburg, Almanya Hamburg Schleswig-Holstein destekleriyle tamamlandı.

Psikolojik gerilim unsurları taşıyan Kar ve Ayı’da kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesi anlatılıyor.

Filmin yönetmeni hemşehrimiz Selcen Ergun'un Toronto'da başlayan yolu açık olsun...

Selcen Ergun kimdir?

Ankara’da doğan Ergun, 2005 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı programından lisans derecesi aldı. Ardından, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema alanında yüksek lisansını tamamladı. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görsel dil, kompozisyon, fotoğraf, senaryo ve proje geliştirme dersleri verdi.

“Karşılaşma” ve “Güneşli Bir Gün” isimli kısa filmleri, Los Angeles, Münih, Boston, LUCAS Frankfurt, Brüksel, !f İstanbul olmak üzere birçok uluslararası festivalde gösterildi ve ödül aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap