15:47:39 ISPARTA’DAN SAGALASSOS ANTİK KENTİ’NE İKİ YÜRÜYÜŞ ROTASI AÇILDI 14:16:16 Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda Orman Botaniği Uygulaması Gerçekleştirildi 12:27:51 EĞİRDİR’DE JANDARMA PERSONELİNE MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ 12:03:40 BİK Bölge Müdürü Cirit’ten Eğirdir Akın Gazetesine Ziyaret 11:19:28 Kılıç Köyü Doğalgaza Kavuştu 11:07:26 Ispartalı Halterci Fatmagül Çevik’ten Avrupa Rekoru Ve 3 Altın Madalya 10:57:50 SDÜ “Bilim İletişimi Ofisi” Törenle Açıldı 10:44:29 EĞİRDİR (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2025/18 SATIŞ 10:39:32 CHP Eğirdir İlçe Başkanlığı Halkla Bağlarını Güçlendiriyor 10:30:14 MERT CANDEMİR GENÇ YAŞTA MOTOSİKLET KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ 16:24:32 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 15:34:37 YAZLA MAHALLESİ’NDE ALTYAPI VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR 15:03:18 Eğirdir Türkiye’nin Yeni Rekreasyon Merkezi Olabilir 14:33:55 “SDÜ İş Dünyası Danışma Kurulu Toplantısı” Gerçekleştirildi 14:01:20  UYUŞTURUCU VE TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ 13:39:19 400 ADET SENTETİK BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ 12:24:31 TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU’NDAN BİK GENEL MÜDÜRÜ ABDÜLKADİR ÇAY'A ZİYARET 11:53:24 20.Isparta Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açıyor 11:35:26 SDÜ’DEN 9 PROJE ÜNİDES KAPSAMINDA DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI 11:29:39 40. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı Camii’nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 4.7.2024 17:09:06 - Okunma Sayısı:1222 defa okundu.

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısında Isparta’da turizm alanında yapılan faaliyetler ve sonuçları değerlendirilirken Gül Festivali’nin sayısal verileri paylaşıldı.

İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Isparta’da turizm alanında yapılan faaliyetler ve sonuçları değerlendirilirken Gül Festivali’nin sayısal verileri paylaşıldı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada turizm açısından önemli olan kriterin Isparta’ya gelen misafirlerin konaklamalarını sağlamak olduğuna vurgu yaparak Isparta’ya günübirlik gelen ziyaretçilere Isparta’yı iyi tanıtmak gerektiğini söyledi.

Vali Baruş, “Önemli olan ilimize gelen misafirlerin konaklamasını sağlamak. Bir ilin turizminden bahsettiğimizde günübirlik ziyaret edilmesini kastetmiyoruz. Konaklama olmadan turizm hareketi olmaz. Bir şehrin içerisinde yaşayan insanlar kendi şehirlerinin her zaman dünyanın en güzel yeri olduğunu düşünürler. Ama önemli olan, şehrimizi başkalarının gözünde en güzeli yapmak. Yani biz Isparta’nın her şeyini çok sevebiliriz, yemeğini, doğasını ve dünyanın en güzel kenti olduğunu söyleyebiliriz ama bunu başkalarına iyi anlatmamız gerekiyor. Bunu anlatmadan buraya kimse gelmez. Çünkü dünyada belki sayamayacağımız kadar güzellik var, insanların değerlendirmelerine göre onların gözünde ilgi çekebilir bir hale getirebilmek için neler yapabiliriz? Bizim üzerimize düşen budur. Yani başka insanların gözünde daha etkileyici hale nasıl getirebiliriz? Şehrimizin imajını bunun üzerinde düşünüp ona göre stratejiler geliştirmemiz lazım. Önümüzde TGA gibi bir şans var. GoTürkiye platformunu açmış olmaları çok büyük bir şans oldu bu anlamda. Yani artık Türkiye’deki bir şehirle ilgili gezilecek görülecek yerlerle ilgili bilgi edinmek isteyen kimsenin mutlaka uğradığı platform burası. O anlamda tanıtım açısından da çok önemli rolü oldu”

Ardından İl Kültür ver Turizm Müdürlüğü tarafından turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizm istatistikleri katılımcılara aktarıldı.

Sonrasında ise Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu geçtiğimiz ay yapılan Uluslararası Gül Festivali’nin ziyaretçi verilerini gösteren bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından faaliyetlerin daha etkin yürütülmesi ve yeni fikirler edinebilmek adına katılımcılar görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, TGA Destinasyon ve Tema Müdürü Mehmet Aydın Demir, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Av. Abdullah Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, ilgili kamu kurumu müdürleri, sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- Isparta Valiliği        

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap