Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılış Töreni Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılış Töreni Yapıldı
Haberin Tarihi: 22.10.2022 10:22:18 - Okunma Sayısı:1978 defa okundu.

Ülkemizde engellilere yönelik ağız ve diş sağlığı hizmeti alanında ilk ve tek olma özelliğine sahip Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldı.

Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılış Töreni Yapıldı

Ülkemizde engellilere yönelik ağız ve diş sağlığı hizmeti alanında ilk ve tek olma özelliğine sahip Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldı.

Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde gerçekleştirilen törene, Vali Aydın Baruş, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, il protokolü, üniversite yöneticileri, üniversite personeli, ailesi, sevenleri, öğrencileri ve arkadaşları katıldı Törenin ilk konuşmasını Prof. Dr. Timuçin Baykul’un babası Yaşar Baykul yaptı. Oğullarıyla her zaman gurur duyduklarını ifade eden Baykul, Timuçin Baykul’un saygılı bir evlat olduğunu, mesleğinde de her zaman iyi işler başardığını söyledi. Baykul, “Bugün içerisinde yer aldığımız tören gösteriyor ki Timuçin’in adı hep hatırlanacak ve anılacak. Onu kaybettiğimiz için çok duyguluyum böyle bir oğlum olduğu için bir o kadar da gururluyum. Allah kabrini nur etsin.” dedi.

Prof. Dr. Timuçin Baykul gibi bir babaya sahip olduğu için gurur duyduğunu ve onunla çok kıymetli anılar biriktirdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Timuçin Baykul’un kızı Nilsu Baykul, şunları kaydetti: “Babam, yeri geldi birlikte şarkılar söylediğim arkadaşım, yeri geldi hocam oldu. Bunların yanında her zaman arkamda olan ve bana destek olan bir baba oldu. Birçok hastasına şifa oldu. Meslek hayatı boyunca yüzlerce diş hekimine hocalık yaptı. Çok sevdiği mesleğini yaparken tek isteği iz bırakan işler yapabilmekti. Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Projesini hayata geçirebilmek için çalışma arkadaşları ile birlikte sarf ettikleri çabanın karşılık bulması iz bırakabilmek adına büyük bir adımdı. Bugün bu hastanenin açılış töreninde yer almaktan gurur duyuyorum.” 

Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi projesinin Prof. Dr. Timuçin Baykul’un en büyük hedeflerinden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Timuçin Baykul’un yakın arkadaşı Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Dolanmaz “Buranın başka bir örneği yok. Örnek niteliğinde olan projenin hayata geçirilmesine destek veren, Baykul’un ismini burada yaşatan üniversite yönetimine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu ve Prof. Dr. Timuçin Baykul’u rahmetle andı.

Kurulan cümlelerin hep eksik kalacağını ifade eden Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden, Prof. Dr. Timuçin Baykul’un engelli bireyleri ve ihtiyaç sahiplerini her zaman tedavi etmek, onlara şifa vermek adına özveriyle çalıştığını söyledi. Şartlara bağlı kalmadan sağlık hizmeti sunmayı hayatının bir parçası sayan Baykul’un çözüm odaklı bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Maden, onun önderliğinde hep birlikte, kendi kendine yetebilen ve tam teşekküllü bir hastane kurmanın hayaliyle bir proje oluşturduklarını vurguladı. Prof. Dr. Maden, “Bu bina 12 ay süre içerisinde inşa edildi. Ölmez, benzersiz ve güçlü bir eser. Hem insan gücü hem de bina donanımı açısından önemli bir yere sahip. Türkiye’de üst düzey çene tedavi ameliyatları yapabilecek sayılı merkezden bir tanesiyiz. Engelli bireyler açısından da tekiz. Tüm iller ve ilçelere hizmet veriyoruz. O gün oluşturulan fikirle bugün açılışını yaptığımız Hastanemizin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Timuçin Baykul’un çok çalışkan, vatansever bir insan olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Ülkemizin böyle hekimlere ihtiyacı var. Bu fikrin gerçekleştiğini görmek bizi mutlu ediyor. Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Isparta’mız ve ülkemiz için büyük kazanç. Timuçin, değerli bir insandı ve her zaman genç hekimlere örnek olacak.” diye konuştu. 

Bir dostu kaybetmenin burukluğu içerisinde olduğunu dile getiren Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, “Onun öncülüğünde ülkede tek, dünyada eşine ender rastlanabilecek bir yer yapıldı. Burada büyük emek ve hizmet var. Buraya hoş sada bırakan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Müesseseleri değerli kılan en önemli etkenin gecesini gündüzüne katarak, değer üretmek adına çalışanlar olduğunu belirten Isparta Valisi Aydın Baruş da Prof. Dr. Timuçin Baykul’un da hayatı boyunca insanlara şifa vermek, onların hayatlarına dokunabilmek adına çabalayan değerli bir hekim olduğunu vurguladı. 

Projeyi ilk gördüklerinde çok heyecanlandıklarını ve hayata geçirebilmek adına her türlü desteği verdiklerini ifade eden TBMM Başkan Vekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise şunları söyledi: “Bu Hastane sadece Isparta’nın değil ülkemizin de önemli bir değeri. Timuçin karakteri, beşeri ilişkileri ve meslek aşkıyla bizleri kendisine hayran bırakmış ve gurur kaynağı olmuştur. Bu müstesna eser, arkadaşları ve genç hekimlerin hizmetleriyle her zaman yaşayacak. Onu hep mesleğine olan sevgisi ve vatanseverliğiyle hatırlayacağız.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin açılışı yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap